Άνοιξαν ξανά οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας

 Runbeat Team   18:41 22-01-2022  

Άνοιξαν ξανά οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας


Την απόφαση αρχικά να διεξαχθεί κανονικά ο Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας την επόμενη Κυριακή 30/01 και αφετέρου να ανοίξουν ξανά οι εγγραφές πήραν οι διοργανωτές.

Αρχικά υπήρξαν σκέψεις να αναβληθεί η διοργάνωση λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του covid 19, όμως η ανακοίνωση της ΓΓΑ που όχι μόνο επιτρέπει τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου, αλλά δίνει το δικαίωμα σε απεριόριστο αριθμό συμμετασχόντων αρκεί το 95% εξ αυτών να είναι εμβολιασμένοι, άλλαξε τα δεδομένα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, λοιπόν, οι διοργανωτές, «επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε το τρέχον υγειονομικό πρωτόκολλο, έχει δημιουργηθεί σύνδεσμος επιβεβαίωσης συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας και στον αγώνα των 5000μ. ( https://forms.gle/GDnUzLBPMnF9gxfw5). Επίσης στον ίδιο σύνδεσμο μπορούν να γίνουν και νέες εγγραφές αφού το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο επιτρέπει περισσότερες συμμετοχές, με την προϋπόθεση βέβαια οι συμμετέχοντες να έχουν σε ισχύ πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Δεν επιλέξαμε τη ματαίωση ή την αναβολή του αγώνα εξαιτίας των εμποδίων από τα μέτρα που επιβάλει η Πολιτεία για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου covid-19, διότι γνωρίζουμε αφενός πόσο σημαντικοί είναι οι αγώνες για την πλειοψηφία των αθλητών και αφετέρου δε θα θέλαμε η διοργάνωση να απομακρυνθεί από την ημερομηνία που η πόλη μας γιορτάζει τη μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, σημαντική τοπική εορτή που είναι συνδεδεμένη με τον αγώνα αυτόν και γι αυτό τον λόγο θα απονεμηθεί σε όλους τους τερματίσαντες του ημιμαραθωνίου επετειακό συλλεκτικό μετάλλιο».