Αναμένονται μεγάλες μάχες στο Cross Internacional de Soria

 Runbeat Team   13:23 18-11-2023  

Αναμένονται μεγάλες μάχες στο Cross Internacional de Soria


Στη Σόρια της Ισπανίας μεταφέρεται η αγωνιστική δράση της «χρυσής» σειράς των World Athletics Cross Country Tour αύριο Κυριακή 19/11. Η πίστα Monte Valonsadero στο δάσος στα περίχωρα της Σόρια θα φιλοξενήσει πολλούς σπουδαίους δρομείς και αναμένεται να κρατήσει το ενδιαφέρον των φίλων του Cross Country.

Στον αγώνα 10 χιλιομέτρων των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του νικητή του 2021, Rodrigue Kwizera (Μπουρούντι) και του Κενυάτη Hillay Chepkwony. Ο Kwizera άνοιξε τη σεζόν του στα cross country κατακτώντας την 3η θέση στην Αταπουέρκα, ενώ ήταν τρίτος και στην Σεβίλλη το περασμένο σαββατοκύριακο τερματίζοντας πίσω από τον Chepkwony. Ο 24χρονος Κενυάτης έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στον συγκεκριμένο αγώνα χάνοντας τη νίκη για κλάσματα του δευτερολέπτου.

 

Ο Chepkwony είχε εντυπωσιάσει στο ντεμπούτο του σε διεθνείς αγώνες νικώντας στον ημιμαραθώνιο του Βένλο τον περασμένο Μάρτιο με χρόνο 59:20, ενώ στη Βαλένθια βελτίωσε το ρεκόρ του σε 58:53. Μετά το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του στο cross-country στη Σεβίλλη το περασμένο σαββατοκύριακο, ο Chepkwony θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη στη Σόρια.

Δεν είναι, όμως μόνο οι δύο παραπάνω που έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν. Ο Martin Kiprotich από την Ουγκάντα έχει τα φόντα να είναι ανταγωνιστικός, όπως και οι Celestin Ndikumana, Aron Kifle, Filmon Kibrom και οι Ισπανοί Abdessadam Oukhelfen, Sergio Paniagua και Nassim Hassaous.

Στον αγώνα 8 χιλιομέτρων των γυναικών η παρουσία της Lucy Mawia ξεχωρίζει καθώς ήταν η νικήτρια στον συγκεκριμένο αγώνα τόσο το 2021 όσο και το 2022. Η Κενυάτισσα θέλει να κάνει το 3 στα 3 όμως θα έχει αρκετό ανταγωνισμό.

Η Likina Amebaw από την Αιθιοπία άνοιξε τη σεζόν της με νίκη στην Αμορεμπιέτα και ήταν τέταρτη στην Αταπουέρκα, ενώ ήταν δεύτερη στο Κάρντιφ το περασμένο σαββατοκύριακο. Δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Mawia, όμως αυτό θα πρέπει να το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο.

Στην γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί επίσης η πρωταθλήτρια της Αιθιοπίας Asayech Ayichew (ατομικό ρεκόρ 15:06.35 στα 5000μ.), η Micheline Niyomahoro από το Μπουρούντι, η Γαλλίδα Alessia Zarbo, η οποία ήταν τέταρτη στο Αμορεμπιέτα και τη Lili Anna Vindics-Toth από την Ουγγαρία.

Την διοργανώτρια Ισπανία θα εκπροσωπήσουν η Marta Garcia, η Agueda Marques και η Irene Sanchez-Escribano.

Σε αντίθεση με πολλές προηγούμενες συναντήσεις, όπου η θερμοκρασία ήταν κοντά σο μηδέν, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μια ηλιόλουστη και χωρίς αέρα ημέρα αύριο Κυριακή με θερμοκρασίες μεταξύ 15-17 βαθμούς κελσίου.