Αναβλήθηκε ξανά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ

 Runbeat Team   11:00 25-01-2022  

Αναβλήθηκε ξανά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ


Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους αθλητές στίβου ΑμεΑ καθώς αναβλήθηκε ξανά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στο Κόμπε της Ιαπωνίας.

Παρότι πέρυσι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν κανονικά στο Τόκιο δεν πρόκειται να συμβεί το ίδιο και με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ καθώς οι διοργανωτές αποφάσισαν να το αναβάλουν και να το μεταφέρουν για το 2024!

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Para Athletics είχε αρχικά οριστεί να πραγματοποιηθεί το 2020, όμως λόγω της πανδημίας του covid19 μετατέθηκε για το 2022 και θα πραγματοποιούνταν από τις 26 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στο Κόμπε της Ιαπωνίας.

Μετά από αίτημα της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του Κόμπε (LOC) αυτή η ημερομηνία θα μεταφερθεί ξανά.

«Τόσο η World Para Athletics όσο και η LOC έχουν καταλήξει σε συμφωνία ότι ο αγώνας δε θα διεξαχθεί το 2022», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου ΑμεΑ και προσθέτει: «Και οι δύο πλευρές εργάζονται στενά για να αξιολογήσουν τα πράγματα και όλα δείχνουν ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το 2024, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».