Αγώνας δρόμου για τη στήριξη των Πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών της Β. Εύβοιας

 Runbeat Team   13:36 06-11-2021  

Αγώνας δρόμου για τη στήριξη των Πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών της Β. Εύβοιας


Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ) συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο Ιστιαίων δύο δρομικούς αγώνες με τον τίτλο «Στηρίζουμε τους Πυρόπληκτους και τους Πλημμυροπαθείς-Μένουμε Όρθιοι» που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τους πυρόπληκτους και τους πλημμυροπαθείς στο Πευκί Βορείου Ευβοίας.

Οι αγώνες απόστασης 5,7χλμ και 21,5χλμ θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στο Πευκί Βορείου Ευβοίας και τελούν υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α. και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

Σκοπός των αγώνων είναι η ενίσχυση των πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών περιοχών της ΒόρειαςΕύβοιας, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αδήριτη ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί πνεύμονα ζωής για όλους μας.

Η εκκίνηση θα δοθεί στο άγαλμα του Ποσειδώνα στο Πευκί Βορείου Ευβοίας, ενώ ο αγώνας των 21,5χλμ. θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. και αυτός των 5,7χλμ στις 12μ.μ.

 

Παράλληλα με τους πιο πάνω αγώνες στη Βόρειο Εύβοια δίνεται η δυνατότητα στους δρομείς που δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στο Πευκί την ανωτέρω ημερομηνία, να τρέξουν εικονικά (virtual), μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζεται από τις 23 Νοεμβρίου 2021, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2021,δηλώνοντας τη συμμετοχή του στην φόρμα εγγραφής, όταν αυτή ανοίξει και καταβάλλοντας το αντίτιμο της συμμετοχής τους στον αγώνα της αρεσκείας τους. Σε αυτούς θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα και αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Το όριο για τους αγώνες των 21,5 χιλιομέτρων και των 5 χιλιομέτρων, θα είναι 300 συμμετοχές ανά αγώνα. Για την πλήρωση των ανωτέρω ορίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και επομένως οι συμμετοχές θα κλείσουν όταν συμπληρωθεί ο ανωτέρω αριθμός.

Το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται στα 15 € για τον αγώνα των 21,5 χλμ και στα 10 € για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Θα τηρηθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο, ενώ από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).