ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Με υπομονή και σταθερά βήματα ο ΓΣ Γλυφάδας καθιερώθηκε στις κορυφαίες θέσεις

 Runbeat Team   8:47 22-12-2023  

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Με υπομονή και σταθερά βήματα ο ΓΣ Γλυφάδας καθιερώθηκε στις κορυφαίες θέσεις



Με τον ΓΣ Γλυφάδας συνεχίστηκε το αφιέρωμα του ΣΕΓΑΣ στα δέκα πρώτα σωματεία στην αξιολόγηση του 2023. Όπως αναφέρει, λοιπόν, "ένας σύλλογος για να κριθεί επιτυχημένος χρειάζεται διάρκεια. Και ο ΓΣ Γλυφάδας είναι ένας από αυτούς.

Το 1997 ιδρύθηκε και σιγά σιγά με αγάπη και οργάνωση στήθηκε ένας σύλλογος που πρωταρχικό στόχο έχει την υγεία όλων των παιδιών.

Ο Μανώλης Χάντζος, πρόεδρος πλέον στον ΓΣ Γλυφάδας, το 1995 όταν και αποφάσισε να “κρεμάσει” τα παπούτσια του και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, είχε την ιδέα να ιδρύσει έναν σύλλογο στα Νότια προάστια της Αθήνας.

 

“Το 1995 σταμάτησα τον αθλητισμό. Δύο χρόνια μετά, έχοντας ήδη αρκετή ενέργεια, αποφασίσαμε να κάνουμε έναν σύλλογο. Θέλαμε έναν σύλλογο που να περνάει στα παιδιά το μήνυμα να δίνουν σημασία στην υγεία τους, στα μαθήματα τους και στον αθλητισμό. Μετά έρχεται ο πρωταθλητισμός”, τόνισε ο Μανώλης Χάντζος και συνέχισε: “Μέσα σε αυτή τη διαδικασία και μετά από χρόνια υπομονής είμαστε στην πρώτη 10άδα της αξιολόγησης”.

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας ο παλαιός πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, λέει: “Ήμουν χρόνια στην Ιταλία και ήθελα να περάσω το ιταλικό μοντέλο προπόνησης. Είναι πιο εξειδικευμένο. Στην Ιταλία το πρόγραμμα του Kids Athletics ήταν ανεπτυγμένο πολλά χρόνια πριν και το προσαρμόσαμε στον σύλλογο. Στην Ιταλία τα σωματεία είναι αυτόνομα“.

Η σημαντικότητα της φιλοσοφίας της ομάδας και του ομαδικού κλίματος ήθελε επίσης δουλειά από τους ανθρώπους που έστησαν τον σύλλογο. “Προσπαθήσαμε να είμαστε ομάδα. Να φοράνε όλοι οι αθλητές τα ίδια ρούχα. Κάνουμε διάφορες δράσεις πηγαίνουμε στην Πάρνηθα για προπόνηση, προετοιμασίες καλοκαίρι και χειμώνα. Κάνουμε μια πιο επαγγελματική προσέγγιση. Ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας που μας παρέχει τις εγκαταστάσεις και μάλιστα θα γίνει μια εκ νέου ανακατασκευή. Επίσης έχουν βοηθήσει και φίλοι και συγγενείς των αθλητών”, κατέληξε ο Μανώλης Χάντζος.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Με υπομονή και σταθερά βήματα ο ΓΣ Γλυφάδας καθιερώθηκε στις κορυφαίες θέσεις runbeat.gr

Ο πρώην πρόεδρος του ΓΣ Γλυφάδας και νυν μέλος του σωματείου Δημήτρης Κλάδης από την πλευρά του θυμάται πως ήταν η αρχή: “Ξεκινήσαμε το 1997 με λίγα παιδιά. Βρήκαμε χώρο στη Γλυφάδα. Το γήπεδο δεν είχε καν ταρτάν. Το καλοκαίρι τα παιδιά λερωνόντουσαν από τη σκόνη που είχε κάτω. Στον Δήμο αρχικά ήθελαν να δουν αποτελέσματα για να κάνουν έργα στο στάδιο. Το 2005 ήμασταν στα 150 πρώτα σωματεία στην αξιολόγηση. Από το 2005 άρχισε ο Δήμος να μας βοηθάει και να φτιάχνει τις εγκαταστάσεις. Βγάλαμε πολλά ταλέντα και από το 2008 και μετά έχουμε καθιερωθεί. Στόχος μας ήταν να οργανωθούμε από μόνοι μας. Να βρούμε ταλέντα και να ταιριάξουν στα αγωνίσματα που θα είναι καλοί. Και πάνω σε αυτό ο Μανώλης Χάντζος βασίστηκε στο ιταλικό μοντέλο που δεν έχει υπερβολές στην προπόνηση. Υπάρχει μια νοικοκυροσύνη στον σύλλογο. Από μικρές ηλικίες τα παιδιά φορούν τα ρούχα του συλλόγου και είναι όλα ντυμένα ομοιόμορφα. Κάνουμε καλή διαχείριση με τα χρήματα των συνδρομών. Επιπλέον μπήκαμε και στο κοινωνικό κομμάτι και φτιάξαμε τμήματα Special Olympics – ΑμεΑ”.

Έτος ίδρυσης: 1997

Έδρα: Δημοτικό στάδιο Γλυφάδας

Το site του συλλόγου

Facebook

Instagram".