Α. Παπαμιχαήλ: Ξεκίνημα με το… βλέμμα στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   17:31 11-03-2024  

Α. Παπαμιχαήλ: Ξεκίνημα με το… βλέμμα στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έδειξε πως διανύει μια…δεύτερη νιότη. Μετά το πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.000 μ. βάδην στον κλειστό ήρθε μια σπουδαία επίδοση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, το Σάββατο (9/3).

Ο κάτοχος των πανελληνίων ρεκόρ διένυσε την απόσταση σε 1:22.32 και πέτυχε επίδοση εξαετίας! Διόλου άσχημα για τον κορυφαίο Ελληνίδα βαδιστή, που ξεκίνησε δυναμικά την ολυμπιακή χρονιά.

 

“Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και βγήκε μια καλή επίδοση. Ήμουν καλά και παρότι “έφαγα” όλο τον αέρα, καθώς κανένας άλλος αθλητής δεν μπήκε μπροστά να οδηγήσει την κούρσα, κατάφερα να πετύχω μια καλή παρουσία. Έχουμε αγώνες μπροστά και αυτό είναι αρκετά επίπονο. Πριν από την Αττάλεια πιστεύω θα κάνω έναν ακόμη 20αρι. Θα μιλήσω με τον προπονητή μου, προκειμένου να κάνουμε τον προγραμματισμό. Η πορεία θα καθοριστεί και από το πως θα πάει το ράνκινγκ”. Ο Παπαμιχαήλ είναι ένας αθλητής που διακρίνεται πολλά χρόνια στο αγώνισμα και φέτος

“Από πέρυσι που ενημερωθήκαμε πως δε θα υπάρχει μεγάλη απόσταση στους Ολυμπιακούς, προσπάθησα να επιστρέψω και πάλι στο 20άρι και επικεντρώθηκα πολύ στις ταχύτητες. Παράλληλα συνέχισα όλο το καλοκαίρι την προπόνηση μου και ξεπέρασα κάποιους τραυματισμούς που είχα τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω βοήθησε πολύ και το ότι ασχολήθηκα με ένα μόνο αγώνισμα. Επίσης ο προπονητής μου γνωρίζει όσο λίγοι τη συγκεκριμένη απόσταση. Γενικά το 20αρι στους Άνδρες είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Επίσης είναι πολλοί οι αθλητές που για πολλά χρόνια έκαναν δύο αγωνίσματα και τώρα πρέπει να κυνηγήσουν μόνο το ένα. Ίσως και αυτός είναι και ο λόγος που η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα επαναφέρει το 35άρι στο Παγκόσμιο του 2025 στο Τόκιο”.

Ο Παπαμιχαήλ έχει ήδη αποφασίσει πως θα δοκιμάσει το αγώνισμα της σκυτάλης, που θα περιλαμβάνεται στο φετινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένας άνδρας και μία γυναίκα θα βαδίσουν για 42χλμ. με τον Άντρα να ξεκινάει και να καλύπτει 22 χιλιόμετρα βαδίζοντας το πρώτο και τρίτο σκέλος της διαδρομής και τη γυναίκα 20χλμ. στη δεύτερη και τέταρτη διαδρομή. “Είναι ένα αγώνισμα που θα έχει ενδιαφέρον. Το μόνο ρίσκο που βλέπω είναι πως υπάρχει μόνο ένας αγώνας πρόκρισης. Θεωρώ πως θα αρέσει στον κόσμο, καθώς είναι κάτι διαφορετικό”.

 

Ο Παπαμιχαήλ είναι εντός πρόκρισης – και δύσκολα θα βγει – στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, ενώ είναι για λίγες θέσεις έξω από το ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ενδέχεται να αλλάξει την Τετάρτη, όταν θα προστεθεί στο ράνκινγκ του ο αγώνας του Σαββάτου.

Οι έξι καλύτερες επιδόσεις του Παπαμιχαήλ στα 20χλμ. βάδην με κοινό χαρακτηριστικό, ότι έχουν επιτευχθεί σε ολυμπιακές χρονιές

1.21.12 4 Αυγούστου 2012

1.21.19 18 Μαρτίου 2012

1.21.33 7 Μαίου 2016

1.21.48 19 Μαρτίου 2016

1.21.55 12 Αυγούστου 2016

1.22.32 9 Μαρτίου 2024