Α. Μαρινάκου: «Ο κόσμος που έδινε φτερά στα πόδια»

 Runbeat Team   19:10 12-11-2022  

Α. Μαρινάκου: «Ο κόσμος που έδινε φτερά στα πόδια»


Για την μεγάλη της νίκη που συνδυάστηκε με ένα μεγάλο ρεκόρ (ατομικό και διαδρομής) στα 10 χιλιόμετρα του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας μίλησε η Αναστασία Μαρινάκου, που τερμάτισε σε 33:38 βελτιώνοντας το 34:32 που είχε από το 2021.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού τόνισε μετά τη νίκη της ότι ο κόσμος της έδωσε φτερά για να κάνει το ρεκόρ, δείχνοντας χαρούμενη από τον εκπληκτικό της αγώνα.

«Ο κόσμος που έδινε φτερά στα πόδια- τόνισε η Αναστασία. Το να τερματίζεις σε αυτό το Στάδιο είναι μια μοναδική στιγμή. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να σημειώσω αυτή την επίδοση καθώς τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισα ένα πρόβλημα τραυματισμού. Στη διάρκεια όμως της κούρσας κατάλαβα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενη για το φανταστικό αγώνα μου». Όπως φάνηκε όμως, τίποτα δεν στάθηκε ικανό να την εμποδίσει να συνδυάσει τη νίκη με το νέο ρεκόρ.

 

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου με 35:00, τονίζοντας: «Με έχει βοηθήσει το γεγονός ότι προπονούμαι πλέον στη Λαμία με τον Σάββα Κουμπούρα και δίπλα στον Μάριο Αναγνώστου- είπε. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω, και το συναίσθημα είναι μοναδικό. Δεν είμαι ευχαριστημένη από την απόδοσή μου. Στόχος μου είναι το Κύπελλο Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, σε μια εβδομάδα».

Η Ειρήνη Τσουπάκη που τερμάτισε στη τρίτη θέση με 35:16, μόλις χθες έφτασε στην Ελλάδα από τη Γερμανία: «Έτρεξα πρώτη φορά στη διαδρομή, ήταν ο στόχος μου. Δεδομένης της δυσκολίας της διαδρομής, είμαι ευχαριστημένη. Προπονούμαι με τον Γιώργο Τσαλτάκη και θα μείνω για να λάβω μέρος και στο Κύπελλο Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος».