38ος ΑΜΑ: Οι αριθμοί και τα ρεκόρ που εντυπωσιάζουν

 Runbeat Team   13:42 15-11-2021  

38ος ΑΜΑ: Οι αριθμοί και τα ρεκόρ που εντυπωσιάζουν


Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας επέστρεψε δυναμικά! Το 2020 η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του covid 19, όμως -όπως αποδείχτηκε το περασμένο σαββατοκύριακο- αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς να δουλέψουν ακόμα περισσότερο και να παρουσιάσουν σχεδόν όλοι βελτιωμένους χρόνους.

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σημειώθηκαν τέσσερα ρεκόρ διαδρομής! Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Γκελαούζος έσπασε το ρεκόρ του Νίκου Πολιά στον Μαραθώνιο τερματίζοντας σε 2:16:49. Ρεκόρ διαδρομής τόσο στα 5χλμ όσο και στα 10χλμ σημείωσε η εκπληκτική Αναστασία Μαρινάκου, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα. Καταπληκτικός και ο Χρήστος Παπούλιας στα 5χλμ που επίσης σημείωσε ρεκόρ διαδρομής.

Στα αξιοσημείωτα ήταν και ο αριθμός των δρομέων που κατάφεραν να τερματίσουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, έναν από τους δυσκολότερους του κόσμου. Έτσι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τους 7.700 δρομείς που βρέθηκαν στην αφετηρία στον Μαραθώνα κατάφεραν να τερματίσουν οι 7.500 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο! Αριθμός που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Τέλος, κοντά 10.000 άνθρωποι, όσο και το επιτρεπτό όριο, βρέθηκαν στις εξέδρες του Παναθηναϊκού Σταδίου.