Ναύπλιο: Ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης το Run Greece με Kids Athletics

 Runbeat Team   17:16 19-04-2024  

Ναύπλιο: Ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης το Run Greece με Kids Athletics


Χαρούμενες φωνές, πρόσωπα γεμάτα ζωντάνια και πάθος για τη νίκη γέμισαν την πλατεία Φιλελλήνων το πρωί της Παρασκευής.

Πρόκειται για τους 100άδες μαθητές των πέντε Δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου, που μετείχαν στο πρόγραμμα Kids athletics, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

 

Οι μικροί μαθητές έκαναν ένα …πρώτο ζέσταμα ενόψει της συμμετοχής τους την Κυριακή (21/4) στον αγώνα του Run Greece, που έχει κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου.

Περίπου 350 παιδιά μαζί με τους γυμναστές τους, συμμετείχαν στο πρόγραμμα και έζησαν μια μοναδική εμπειρία. Μάλιστα πολλά από αυτά έδειξαν τις αγωνιστικές τους ικανότητες και το ταλέντο τους στον αθλητισμό.

Το σημαντικότερο, όμως, απ’ όλα ήταν πως στο σύνολο τους τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν τον στίβο. Στην πόλη του Ναυπλίου βρέθηκε και η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης των 400 μ. Μαρία Μπελιμπασάκη, που προσπάθησε – και κατάφερε – να μεταφέρει στα μικρά παιδιά το πάθος της για συμμετοχή σε μια αθλητική δραστηριότητα.

Τα σχολεία του Ναυπλίου θα πάρουν μέρος στο Run Greece του Ναυπλίου και μάλιστα εκείνο με την μεγαλύτερη συμμετοχή θα λάβει ως “έπαθλο” μια αγωνιστική εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας.

Η πόλη του Ναυπλίου εντάχθηκε για πρώτη φορά στη σειρά αγώνων Run Greece και φαίνεται πως θα αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της διοργάνωσης και σε αυτό θα έχει συμβολή τόσο η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περ. Πελοποννήσου, όσο και ο Δήμος Ναυπλιέων με την Περιφέρεια.

Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε φέτος στην ανανέωση της σειράς, με την ένταξη σε αυτήν νέων πόλεων.