Με Bekele, και Assefa στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων η Αιθιοπία!

 Runbeat Team   14:05 02-05-2024  

Με Bekele, και Assefa στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων η Αιθιοπία!


Πολύ δυνατή ομάδα ανακοίνωσε για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού η Αιθιοπία, καθώς στην Γαλλική πρωτεύουσα θα βρεθούν τόσο ο θρυλικός Kenenisa Bekele, όσο και η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Tigist Assefa.

 

Ο Bekele έδειξε τον περασμένο μήνα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τερματίζοντας δεύτερος στον μαραθώνιο του Λονδίνου και θα επιστρέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από την Αθήνα 2004, το Πεκίνο το 2008 και το Λονδίνο το 2012!

Μαζί με τον Bekele θα βρεθεί ο ταχύτατος Sisay Lemma που διέλυσε το ρεκόρ διαδρομής στην Βαλένθια σπάζοντας το ρεκόρ του Kelvin Kiptum (ήταν 2:01:53, έκανε 2:01:48). Την τριάδα συμπληρώνει ο νικητής του μαραθωνίου της Αιθιοπίας Tamirat Tola και αναμένεται να έχει υψηλούς στόχους στο Παρίσι.

Με Bekele, και Assefa στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων η Αιθιοπία! runbeat.gr

Από την πλευρά των γυναικών, η δύο φορές νικήτρια του μαραθωνίου του Βερολίνου και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 2:11:53 Tigist Assefa βρίσκεται στην αποστολή, μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Amane Beriso και την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022, Gotytom Gebresilase.

Η Αιθιοπία στέλνει μία αρκετά έμπειρη ομάδα τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, δείχνοντας πόσο θέλει να πάρει το χρυσό από την… Κένυα και όχι μόνο.