Πρώτος δυνατός αγώνας για τον Νυφαντόπουλο στο Ντουμπάι

 Runbeat Team   10:56 02-05-2024  

Πρώτος δυνατός αγώνας για τον Νυφαντόπουλο στο Ντουμπάι


Τον πρώτο δυνατό αγώνα της σεζόν θα δώσει αύριο Μ. Παρασκευή (3/5) ο Γιάννης Νυφαντόπουλος καθώς θα συμμετάσχει στο μίτινγκ του Ντουμπάι.

Ο έμπειρος σπρίντερ θα διεκδικήσει από νωρίς στη σεζόν να κάνει μια κούρσα ανάλογη των δυνατοτήτων του, στο πλαίσιο της προετοιμασία του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Ο Νυφαντόπουλος έκανε το ντεμπούτο του στον ανοικτό στίβο το περασμένο σαββατοκύριακο μετέχοντας στους διασυλλογικούς αγώνες στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου τερμάτισε σε 10.60.

 

Μετά το Ντουμπάι θα αγωνιστεί στα Δρόμεια και έπειτα θα δώσει το «παρών» στο μίτινγκ, που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ στις 19 Μαΐου. Στο πρόγραμμα του αθλητή είναι να αγωνιστεί και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σμύρνης, στον τελευταίο του αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο 33χρονος τον χειμώνα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 60μ. με 6.68, ενώ το ατομικό του ρεκόρ στα 100μ. είναι 10.28 από το 2022. Ο αθλητής στοχεύει σε μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης τόσο στα 100μ. όσο και με τη σκυτάλη 4Χ100 μέτρα.

Μαζί με τον Νυφαντόπουλο θα ταξιδέψει στο Ντουμπάι και ο Γιάννης Καριοφύλλης, ο οποίος ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περσινής περιόδου, αφού κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση των 200μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και έφτασε το ατομικό του ρεκόρ στα 20.70. Ο αθλητής του Θύμου Βέργου θα ανοίξει τη χρονιά στο Ντουμπάι, μετά το προπονητικό πέρασμα την περασμένη εβδομάδα στους διασυλλογικούς αγώνες. Ο αθλητής στοχεύει σε συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Στο μίτινγκ του Ντουμπάι θα αγωνιστούν και οι Σπανουδάκη και Πολίτη (δες ΕΔΩ).