Ζώνη τρεξίματος: Γιατί να διαλέξω μία και σε τι διαφέρει από ένα armband;

 Runbeat Team   9:45 30-03-2021  

Ζώνη τρεξίματος: Γιατί να διαλέξω μία και σε τι διαφέρει από ένα armband;


Τα armbands είναι πολύ ομολογουμένως ένα πολύ χρήσιμο κομμάτι του εξοπλισμού ενός δρομέα, καθώς είναι ένα αξεσουάρ που μας επιτρέπει να έχουμε μαζί μας το κινητό μας, χωρίς να βρίσκεται σε κάποιο σημείο που ενοχλεί ή μας εμποδίζει στην άθληση. Τα armbands έχουν όμως ένα κύριο αρνητικό, το οποίο ίσως μας κάνει να στραφούμε σε μία άλλη επιλογή. Κάτι βασικό που δεν μπορούμε να έχουμε με τα συγκεκριμένα αξεσουάρ είναι ότι μπορούμε να αποθηκεύσουμε μόνο το κινητό μας ή σε ελάχιστες περιπτώσεις και κάποιο πολύ μικρό αντικείμενο, όπως μία ταυτότητα ή ένα κλειδί.

 

Μία πολύ καλή εναλλακτική στα armbandsλοιπόν, είναι οι ζώνες τρεξίματος, γνωστές και ως running belts. Κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, στιλ και design που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις περισσότερες ανάγκες ενός δρομέα σε σχέση με τα αντικείμενα που θέλει να έχει μαζί του. Η διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο αυτών αξεσουάρ δεν είναι κάτι το αξιοσημείωτο, καθώς και στις δύο κατηγορίες υπάρχουν φθηνές και ακριβές επιλογές. Αυτή λοιπόν είναι και η βασική διαφορά ενός armbandμε ένα running belt, ο χώρος αποθήκευσης.

Υπάρχουν μερικά επί μέρους χαρακτηριστικά, που μπορούν να μας ωθήσουν στο να επιλέξουμε μία ζώνη τρεξίματος και να την θεωρήσουμε ως καλύτερη επιλογή. Αρχικά, οι ζώνες τρεξίματος είναι πιο βολικές από τα armbands. Αυτό γίνεται για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα δύο αυτά αξεσουάρ κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

 

Ένα armband φοριέται αποκλειστικά και μόνο στο χέρι του δρομέα, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει μία άβολη κατάσταση, αφού σε κάποιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι σημεία του δέρματος του χεριού τρίβονται κατά τη διάρκεια της άθλησης. Επίσης, ένα armbandεπιβαρύνει την μία πλευρά του δρομέα, χαλώντας κατά κάποιο τρόπο την ισορροπία του, κάτι το οποίο είναι σε θέση να επηρεάσει το βάδισμά του.

Στην περίπτωση του running belt, το δέρμα μας δεν επηρεάζεται, αφού το φοράμε πάνω από τα ρούχα μας, ενώ παράλληλα δεν αλλάζει ο τρόπος που τρέχουμε και η ισορροπία μας, αφού το φοράμε στη μέση μας. Οι ζώνες τρεξίματος λοιπόν, δίνουν μία ελευθερία στον δρομέα, αφήνοντας επίσης ελεύθερα τα χέρια να κινηθούν περισσότερο και χωρίς βάρος.

Όπως είπαμε και νωρίτερα, οι ζώνες τρεξίματος είναι πιο ευρύχωρες από τα armbands, καθώς μπορούμε σε αυτές να αποθηκεύσουμε πολλά αντικείμενα όταν βγούμε για τρέξιμο. Ενδεικτικά, μερικά πράγματα που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας, είναι τα κλειδιά μας, το κινητό μας, χρήματα, κάποιο σνακ ή νερό. Ένα παραπάνω στην περίοδο που ζούμε και με τα μέτρα να τα επιβάλλουν, μπορούμε να έχουμε μαζί μας και ταυτότητα ή αντισηπτικό.

 

Τέλος, κάτι ακόμα που μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε τις ζώνες ως καλύτερη επιλογή, είναι το ότι μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες περιπτώσεις, εκτός αθλητισμού και όταν δεν τρέχουμε. Είναι σίγουρα ένα αξεσουάρ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις διακοπές μας, σε καθημερινές δουλειές, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

Η επιλογή του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιήσει ένας δρομέας όταν βγει για τρέξιμο είναι καθαρά δική του επιλογή. Σίγουρα όμως, όσον αφορά τα δύο αξεσουάρ που σας παρουσιάσαμε, υπάρχουν ορισμένες διαφορές που μπορεί να μας κάνουν να αποφασίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία πιο από τα δύο είναι καλύτερο.