Ζήτησε τη βοήθεια και τις προτάσεις προπονητών και παραγόντων η Σοφία Σακοράφα

 Νίκη Μηλιαράκη   20:58 08-05-2021  

Ζήτησε τη βοήθεια και τις προτάσεις προπονητών και παραγόντων η Σοφία Σακοράφα


Με ιδιαίτερη όρεξη φαίνεται να έχει αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα, η οποία κατά την παραμονή της δύο ημέρες στο Ηράκλειο είχε σειρά συναντήσεων τόσο με τις πολιτικές αρχές όσο και με τους αθλητικούς παράγοντες προκειμένου να θέσει τις βάσεις για μία καλή συνεργασία στο μέλλον.

 

Η κ. Σακοράφα χθες επισκέφτηκε την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, το απόγευμα τα είπε με εκπροσώπους σωματείων και κριτών, ενώ σήμερα το πρωί ξεναγήθηκε στο Παγκρήτιο, το οποίο επισκέφτηκε ξανά το απόγευμα κατά τη διάρκεια των αγώνων «Κνώσεια 2021». Νωρίτερα είχε βρεθεί και στο Στάδιο Ελευθερίας όπου πραγματοποιούνταν τα αγωνίσματα των ρίψεων. Και στα δύο στάδια μίλησε με τους προπονητές και τους παράγοντες που βρίσκονταν εκεί ξεκαθαρίζοντας μερικά πράγματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «θέλω η συνεργασία μας να βασιστεί σε σταθερές και σωστές βάσεις. Θέλω να ζητήσω τη βοήθειά σας σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε όπου τα οικονομικά είναι πολύ δύσκολα και οι υποδομές που υπάρχουν δεν επαρκούν. Θέλω τις απόψεις και τις προτάσεις σας μέσα από τις οποίες θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Θέλω να μου στείλετε εγγράφως τα αιτήματα και τις προτάσεις σας. Το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοικτό για εσάς. Δε λέω ότι δε θα κάνω λάθη γιατί δε γίνεται. Θέλω να μου τα επισημάνετε, όπως θα σας επισημάνω κι εγώ τα δικά σας. Εγώ είμαι χορτασμένη από όσα έχω κερδίσει μέσα από τον αθλητισμό. Με τα διοικητικά του ΣΕΓΑΣ ασχολήθηκα γιατί θέλω να επιστρέψω στον αθλητισμό ό,τι μπορώ. Περιμένουμε τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου και των Run Greece για να ανασάνουμε οικονομικά. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά θα ζητήσω υπομονή. Επίσης θέλω να επισημάνω όσον αφορά στα χρήματα που δεν έχουν επιστραφεί για το μαραθώνιο που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε πέρυσι, ότι όσοι επανεγγραφούν θα είναι δωρεάν και όσοι δε δηλώσουν συμμετοχή ξανά τα χρήματά τους θα επιστραφούν το ακέραιο».

Οι προπονητές και οι παράγοντες την άκουσαν με προσοχή, ενώ υπήρξαν και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με ορισμένους εξ αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Σακοράφα δε σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες καθώς κανείς δεν ξεχνά την αθλητική της διαδρομή όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει.