Υπέρ του εμβολιασμού ο Μο Φάρα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

 Runbeat Team   16:43 28-01-2021  

Υπέρ του εμβολιασμού ο Μο Φάρα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων


Για την πιθανότητα ακύρωσης ή αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο μίλησε ο ο βρετανός δρομέας Μοχάμεντ Μο Φάρα, λέγοντας πως θεωρεί αρκετά απίθανη την συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο τέσσερις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης υποστήριξε πως με τον εμβολιασμό του πληθυσμού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του καλοκαιριού μπορούν να γίνουν χωρίς πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μο Φάρα στο talk Sport radio: «Πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι στην καριέρα τους θέλουν να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βασικό είναι να μείνουμε ασφαλείς και να δούμε τι μπορεί να κάνει η χώρα.

Ουσιαστικά αυτό που μας έχουν πει είναι πως πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο για τον COVID, για να υπάρχει μικρότερο ρίσκο να εξαπλωθεί η πανδημία. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα συμβεί και θα πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα.

Πιστεύω πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα προχωρήσουν, αλλά ταυτόχρονα, εγώ που έχω την εμπειρία τριών Ολυμπιάδων, πρέπει να τους δω ως απλά ένας ακόμα αγώνας και θα δούμε τι θα γίνει».

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής, Τόμας Μπαχ είπε πως αν και θα ενθαρρύνουν τους αθλητές να εμβολιαστούν, αυτό δεν θα αποκτήσει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Συνεπώς, μένει να δούμε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των εμβολίων και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.