Χρήστος Φραντζεσκάκης: «Δε μου αρκεί μόνο μια καλή βολή, θέλω να διεκδικώ και μια καλή θέση»

 Runbeat Team   10:34 12-08-2022  

Χρήστος Φραντζεσκάκης: «Δε μου αρκεί μόνο μια καλή βολή, θέλω να διεκδικώ και μια καλή θέση»


Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ξεχώρισε από πολύ μικρός στο αγώνισμα της σφυροβολίας, όμως το σημαντικό είναι ότι έχει καταφέρει η εξέλιξή του να είναι ανοδική με την πάροδο των χρόνων.

Στα 22 χρόνια έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε μία Ολυμπιάδα σε έναν τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος και σε λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 

Για τον αθλητή του Κωστή Παπαμαρκάκη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί μία νέα πρόκληση, αλλά και ένα στοίχημα για τον ίδιο καθώς στόχος του δεν είναι μόνο ο τελικός, αλλά και ένα καλό πλασάρισμα.

Ο Χανιώτης σφυροβόλος μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΓ για τους στόχους και τα όνειρά του.

Αρχικά στάθηκε στα λάθη που έκανε στο τελευταίο αγωνιστικό τεστ του στην Ουγγαρία όπου σημείωσε καλύτερη βολή στα 75.40μ.

«Περίμενα περισσότερα μέτρα στον τελευταίο αγώνα. Σωματικά αισθανόμουν και αισθάνομαι πολύ καλά. Κάποια λάθη όμως στην τεχνική δεν μου επέτρεψαν να βγάλω την βολή που θα ήθελα. Η σφυροβολία είναι πολύ τεχνικό αγώνισμα και υπάρχουν πολλά σημεία όπου πρέπει να έχεις την προσοχή σου. Είναι δύσκολο κάθε φορά να είσαι απόλυτος σε όλα τα σημεία. Είναι πιθανό κάποια εβδομάδα να δυσκολεύεσαι σε κάποια, μετά να τα βελτιώνεις. Κάθε φορά έχεις κάποια βελτίωση κι έτσι μαθαίνεις και διορθώνεις τα λάθη σου και να γίνεσαι καλύτερος», εξήγησε ο νεαρός που φέτος πραγματοποίησε πολλούς αγώνες εκτός συνόρων και αυτό τον βοήθησε στο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στους μεγάλους αγώνες.

«Φέτος έχω συμμετάσχει σε πολλά μίτινγκ στο εξωτερικό και αυτό με έχει βοηθήσει στο να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Πλέον βλέπω όλους τους αθλητές στα μάτια και κάθε φορά νιώθω έτοιμος να τους αντιμετωπίσω. Σίγουρα οι Πολωνοί είναι σε άλλο επίπεδο, αφού είναι σταθερά σε πολύ μεγάλες επιδόσεις», εξήγησε.

Για τον Φραντζεσκάκη η πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου ήταν ο βασικός στόχος, ωστόσο κάτι ανάλογο δεν του φτάνει στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

«Το αγώνισμα είναι ψηλά, ωστόσο θέλω να διεκδικήσω μια θέση μέσα στην πρώτη 8άδα. Σε σχέση με το Όρεγκον θα φύγουν οι Αμερικάνοι. Πλέον δε μου αρκεί να κάνω μόνο μια καλή βολή, θέλω σε αγώνες σαν αυτόν του Μονάχου να διεκδικώ και μια καλή θέση», κατέληξε ο αθλητής.

Ο Φραντζεσκάκης έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 78,15 μ. από τη φετινή σεζόν, ενώ στους επτά από τους 11 αγώνες είχε βολές πάνω από τα 77,00 μέτρα.