«Χάλκινος» με... πικρία στο Παγκόσμιο στην Αγία Πετρούπολη ο Βολικάκης

 Runbeat Team   9:15 10-07-2021  

«Χάλκινος» με... πικρία στο Παγκόσμιο στην Αγία Πετρούπολη ο Βολικάκης


Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Βολικάκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο πίστας που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει και τον Ολυμπιακών Αγώνων, με τον ίδιο να είναι εκ των φαβορί και για την κατάκτηση μεταλλίου.

Να σημειωθεί πως ο Βολικάκης αγωνίστηκε στον αγώνα elimination, στον οποίο την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ιταλός Carlo Alberto Giordani και το ασημένιο μετάλλιο ο Ρώσος Aleksandr Smirnov.

 

O ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram αφιέρωσε αυτή τη νίκη σε ένα δικό του πρόσωπο που δε βρίσκεται πλέον εν ζωή, ενώ αφήνει αιχμές και στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας:

"Αφιερωμένο στον ξάδερφό μου που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες. Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον γενικό γραμματέα κ. Μαυρωτά και στον κ. Σπύρο Καπράλο. Φυσικά πάντα δίπλα μου οι προσωπικοί μου χορηγοί. Όσον αφορά το κομμάτι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας επειδή με ρωτάτε πολλοί. Να δεχτώ ότι υπάρχουν χρέη (αν και δε φταίνε οι αθλητές γι' αυτό) και δε μπορείτε να μας στηρίξετε οικονομικά, αλλά με τίποτα δε μπορώ να δεχτώ πως δεν έχετε κάνει ούτε μία αναφορά πως κάποιοι Έλληνες ποδηλάτες αθλητές πίστας και προπονητές αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. Αλλά φαίνεται πως για κάποιους απλά δεν υπάρχουμε. Δεν πειράζει όμως, υπάρχουμε για πολλούς που μας αγαπάνε, μας σέβονται και είναι δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια".