Όσα είπαν Τάσσης, Παππάς και Σταμούλης μετά τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων του 38ου ΑΜΑ

 Runbeat Team   20:08 13-11-2021  

Όσα είπαν Τάσσης, Παππάς και Σταμούλης μετά τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων του 38ου ΑΜΑ


Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι αγώνες των 10 χιλιομέτρων του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με τον Γιώργο Τάσση να ξεχωρίζει με χρόνο 30:50 και να παίρνει την τρίτη νίκη του στη συγκεκριμένη απόσταση, ενώ στο παρελθόν έχει επικρατήσει μία φορά και στα 5 χιλιόμετρα.

Δεύτερος τερμάτισε ο μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, Αύγουστος Παππάς με 31:09 και τρίτος ο Γιώργος Σταμούλης με 31:29. Οι τρεις δρομείς παραχώρησαν δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, κάνοντας το δικό τους σχόλιο.

Γιώργος Τάσσης


«Είναι πολύ σημαντικό να ξαναγίνονται σιγά σιγά αγώνες, πρώτα για τον κόσμο και μετά για εμάς τους αθλητές. Είμαι πολύ χαρούμενος που έτρεξα μετά από δυο χρόνια σε αυτή τη διοργάνωση, Ήταν η 4η σερί νίκη για εμένα σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς ξεπέρασα τα προβλήματα που είχα τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Αισθάνθηκα ότι τρέχω καλά.

 

Ο Παππάς με πίεσε στην ανηφόρα, αλλά εμένα το πλεονέκτημα μου είναι μεταξύ 6ου και 8ου χιλιομέτρου. Εκεί βγαίνει πολύ κούραση, αλλά εγώ σαν χαρακτήρας πίεσα τον εαυτό μου και τα κατάφερα. Με τον προπονητή μου Παναγιώτη Γερακό, δουλεύουμε μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε πρώτο πλάνο είναι το ήθος και οι αρχές. Τον ευχαριστώ πολύ. Θα συνεχίσω με προετοιμασία στην Κένυα και θέλω κάποια στιγμή να σημειώσω πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο».

Αύγουστος Παππάς


«Το πρώτο μισό κομμάτι του αγώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς έχει ανηφόρες. Ο πρώτος νικητής (Τάσσης) ήρθε με πολύ δύναμη στο τέλος. Συμπερασματικά, ήταν μια πολύ καλή κούρσα».

Γιώργος Σταμούλης


«Ένας δύσκολος και απαιτητικός αγώνας στην αρχή, αλλά έπρεπε να ανταποκριθούμε σε όλο το δεκάρι. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, οι δύο που προηγήθηκαν από εμένα, ήταν καλύτεροι και νίκησαν άξια».