Τρίτος αγώνας της σεζόν για την Στεφανίδη αύριο στην Καλιφόρνια

 Runbeat Team   9:29 15-04-2022  

Τρίτος αγώνας της σεζόν για την Στεφανίδη αύριο στην Καλιφόρνια


Τον τρίτο της αγώνα για τη θερινή σεζόν θα δώσει αύριο Σάββατο 16/4 η Κατερίνα Στεφανίδη καθώς θα αγωνιστεί στο 2ο Gold Series World Athletics Continental Tour, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο πρόσφατα ανακαινισμένο στάδιο Hilmer Lodge στο Walnut της Καλιφόρνια, στο πλαίσιο των Mt SAC Relays.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ έχει καλύτερο άλμα φέτος στα 4.65μ. και θα επιδιώξει να το βελτιώσει. Βασική της… αντίπαλος στον αυριανό αγώνα θα είναι η Αμερικανίδα Bridgett Williams, η οποία έχει την καλύτερη φετινή επίδοση καθώς έχει ξεπεράσει τα 4.70μ. σε προηγούμενο αγώνα της μέσα στη σεζόν.

 

Από εκεί και πέρα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας των 200μ. καθώς μετέχουν ορισμένοι από τους κορυφαίους σπρίντερ του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα παρών θα είναι ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στα 100μ., Fred Kerley, ο Παγκόσμιο πρωταθλητής στα 100μ. και δευτεραθλητής στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στα 60μ., Christian Coleman, ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στα 400μ. εμπ., Rai Benjamin  και ο 400άρης πρωταθλητής Michael Norman.

Το ίδιο συναρπαστική αναμένεται να είναι και η κούρσα των 100μ. γυναικών καθώς θα κάνει ντεμπούτο στον ανοικτό στίβο η Ολυμπιονίκης Elaine Thompson-Herah, ενώ θα αγωνιστούν και η «χάλκινη» Ολυμπιονίκη Gabby Thomas, η φιναλίστ των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Teahna Daniels, αλλά και οι πολύ δυνατές Javianne Oliver, Twanisha Terry, Aleia Hobbs και Michelle-Lee Ahye.

Στα 400μ. αποφάσισε να αγωνιστεί ο Αμερικανός σπρίντερ των 200μ., Kenny Bednarek, ο οποίος θα έχει ως κύριους αντιπάλους του τους Alison Dos Santos και Michael Cherry.

Στα 200 μέτρα γυναικών ξεχωρίζει το όνομα της Gabby Thomas, της «χάλκινης» Ολυμπιονίκης από τις ΗΠΑ που άνοιξε τη σεζόν της στον θερινό στίβο το προηγούμενο Σάββατο στις Βερμούδες αγωνιζόμενη στα 100 μέτρα. Σε θέση εκκίνησης θα βρεθούν και οι Marie-Josee Ta Lou και Jenna Prandini.

Στα 400μ. των γυναικών ξεχωρίζουν τα ονόματα των Shamier Little, Phyllis Francis, Dalilah Muhammad και Kendall Ellis.

Η Raevyn Rogers θα τρέξει στα 800 μέτρα γυναικών, ενώ από την κούρσα των 800 μέτρων των ανδρών ξεχωρίζουν τα ονόματα των Bryce Hoppel και IsaiahJewett.

Παρούσα στη δισκοβολία θα είναι η Valarie Allman που συνεχίζει να εντυπωσιάζει και το 2022 με τις βολές της καθώς το περασμένο σαββατοκύριακο κατέρριψε το δικό της ηπειρωτικό ρεκόρ με βολή στα 71.46μ., τη μεγαλύτερη βολή στον κόσμο εδώ και 30 χρόνια.

Ο Daniel Stahl και ο Simon Pettersson ξεχωρίζουν στον αγώνα δισκοβολίας των ανδρών, ενώ στη σφαιροβολία των γυναικών θα κοντραριστούν η «ασημένια» Ολυμπιονίκης Raven Saunders με τις  Fanny Roos και Portious Warren.

Στο ύψος των γυναικών ξεχωρίζουν οι παρουσίες των Vashti Cunningham και Tyra Gittens, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες δυνατές μάχες σε όλα τα αγωνίσματα…