Strava: Η εφαρμογή των δρομέων - Πως λειτουργεί;

 Runbeat Team   19:15 25-02-2021  

Strava: Η εφαρμογή των δρομέων - Πως λειτουργεί;


Σίγουρα κατά την διάρκεια της ενασχόλησής σας με το τρέξιμο θα έχετε συναντήσει την εφαρμογή Strava. Ένα μεγάλο ποσοστό των δρομέων έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα μία εφαρμογή στο κινητό και το smartbandτου για να μετρήσει τις επιδόσεις του. Μία εκ των κορυφαίων εφαρμογών που έχουν ποτέ δημιουργηθεί και πλέον μετρά εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Το Stravaδημιουργήθηκε το 2009 στο Σαν Φρανσίσκο από τους Mark Gainey και Michael Horvath, ενώ στη συνέχεια εκτοξεύτηκε με τη βοήθεια του James Quarles. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μετράει τις επιδόσεις μας στο τρέξιμο και στο ποδήλατο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS δεδομένων. Για όσους δεν γνωρίζουν, η εφαρμογή κυκλοφορεί σε Android και IOS, ενώ υπάρχει και ιστοσελίδα που μέσα μπορούμε να βρούμε χρήσιμες πληροφορίες για την άθληση. Το Strava χρησιμοποιεί το λεγόμενο «freemium» μοντέλο, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως η χρήση της εφαρμογής είναι δωρεάν, όμως έχει και παροχές επί πληρωμή, στο «Strava Summit» μοντέλο της.

Αυτό που έχει κάνει το Strava να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλες αυτές τις εφαρμογές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, είναι ο τρόπος με τον οποίο μας δίνει τα δεδομένα τα οποία χρειαζόμαστε. Ουσιαστικά είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για το τρέξιμο, αφού μπορούμε να μοιραστούμε την απόσταση που τρέξαμε και τις επιδόσεις μας. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή διαθέτει ανάλυση και παρακολούθηση των αποστάσεων που κάνουμε και προκλήσεις προπόνησης, στις οποίες καλούμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής, είναι η δυνατότητα που μας δίνει να δημιουργήσουμε έναν χάρτη στο τέλος του τρεξίματός μας, ο οποίος θα έχει καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τη διαδρομή και την απόσταση που έχουμε διανύσει. Οι δυνατότητες που μας δίνει αυτός ο χάρτης μάλιστα είναι τόσες πολλές, με αποτέλεσμα πολλοί δρομείς να δημιουργούν μοναδικά σχέδια στους χάρτες των πόλεών τους, όπως άλλωστε και ο καλλιτέχνης δρομέας Lenny Maughan, που «ζωγραφίζει» τρέχοντας και είχε μιλήσει στο Runbeat.

Εάν επίσης δεν είμαστε δρομείς, μπορούμε να βρούμε μία πληθώρα άλλων αθλημάτων στα οποία μπορούμε να βοηθηθούμε με τη χρήση του Strava, όπως η κολύμβηση, το crossfit, το σερφ, η γυμναστική και άλλα. Το Strava αποτελεί μία από τις κορυφαίες εφαρμογές γυμναστικής που μπορείτε να δοκιμάσετε, συνεπώς εάν θεωρείτε πως χρειάζεστε μία ανανέωση στο θέμα των εφαρμογών γυμναστικής, δώστε της μία ευκαιρία.