Τόκιο 2020: Ποιος κατασκευαστής παπουτσιών κυριάρχησε στα δρομικά αθλήματα;

 Runbeat Team   17:30 21-08-2021  

Τόκιο 2020: Ποιος κατασκευαστής παπουτσιών κυριάρχησε στα δρομικά αθλήματα;


Μεγάλο ενδιαφέρον εκτός από τις επιδόσεις των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει και η ανάλυση των παπουτσιών που χρησιμοποίησαν οι δρομείς που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να κατακτήσουν μετάλλια. Η ιστοσελίδα bartoldclinical.com δημιούργησε ένα πίνακα στον οποίο απεικονίζονται οι κατασκευαστές των παπουτσιών σε σειρά, ανάλογα με τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Ο πίνακας με τίτλο «manufacturers medal count» περιλαμβάνει τα μετάλλια από όλα τα δρομικά αθλήματα που έγιναν στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και αθλημάτων όπως το στιπλ και το τρίαθλο. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι αθλήματα που χρησιμοποιούν παρόμοια παπούτσια, όπως το άλμα εις ύψος ή το άλμα εις μήκος, δεν έχουν συμπεριληφθεί.

Δείτε την φωτογραφία του Bartold Clinical:

Με μία ματιά στον πίνακα, μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει ένας κατασκευαστής που έχει κερδίσει με δεκαπλάσια διαφορά την «μάχη» των μεταλλίων. Οι αθλητές της Nike κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 54 μετάλλια στα δρομικά αθλήματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 23 χρυσά, πολύ περισσότερα δηλαδή σε σχέση με την δεύτερη Adidas, της οποίας οι αθλητές συγκέντρωσαν 11 μετάλλια, με τα δύο να είναι χρυσά.

Η κυριαρχία του αμερικανικού κολοσσού ένδυσης είναι ξεκάθαρη, όμως σε κάθε περίπτωση δεν σημαίνει κάτι το απόλυτο. Nike, Adidasκαι Puma έχουν συμβόλαια με αρκετούς αθλητές, κάτι το οποίο δεν έχουν όλες οι εταιρίες. Τρανό παράδειγμα είναι και οι δύο εταιρίες που «μετρούν» από ένα μετάλλια, οι Brooks και 361 Degrees.