Το Tour de France αποσύρει την αγωγή για τον θεατή που προκάλεσε την σύγκρουση

 Runbeat Team   12:31 02-07-2021  

Το Tour de France αποσύρει την αγωγή για τον θεατή που προκάλεσε την σύγκρουση


Οι διοργανωτές του Tour de France αποφάσισαν να μην μηνύσουν τελικά τον θεατή που προκάλεσε την μεγάλη σύγκρουση το Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου του αγώνα στη Γαλλία το περασμένο Σάββατο (26/6), ένας θεατής κρατούσε μία πινακίδα με το μήνυμα «Πάμε παππού – γιαγιά», με τον ποδηλάτη Tony Martin από τη Γερμανία να πέφτει πάνω της, να βγαίνει εκτός πορείας και τελικά να προκαλεί μία μεγάλη σύγκρουση πολλών αθλητών, μεταξύ των οποίων μερικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Η αρχική απόφαση των διοργανωτών ήταν να μηνύσουν την 30χρονη γυναίκα, αλλά εν τέλει απέσυραν την αγωγή, υπενθυμίζοντας στους θεατές πως είναι πολύ βασικό να τηρούν όλα τα μέτρα ασφάλειας σε έναν αγώνα. «Αποσυρόμαστε από την υπόθεση. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους κανόνες ασφαλείας στους αγώνες. Αν έρθετε στον αγώνα, κρατάτε το παιδί σας, κρατάτε το κατοικίδιό σας και μην περνάτε τον δρόμο απρόσεκτα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο director του Tour de France, Christian Prudhomme.

 

Για την ιστορία, στον αγώνα όπου έγινε η σύγκρουση νικητής αναδείχθηκε ο Alaphilippe, με τον Αυτραλό Michael Matthews να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Primoz Roglic από την Σλοβενία να παίρνει την τρίτη.