Το Τιρόλου υπόσχεται ένα μοναδικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ορεινού και Trail Running

 Runbeat Team   18:09 14-09-2022  

Το Τιρόλου υπόσχεται ένα μοναδικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ορεινού και Trail Running


Μπορεί να απομένουν εννέα μήνες για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ορεινού και Trail Running, όμως οι διοργανωτές βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου όλα να είναι πανέτοιμα.

Η περιοχή του Τιρόλου, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες από 6 έως 10 Ιουνίου 2023 φημίζεται για το μοναδικό ορεινό της τοπίο. Περίπου 1400 αθλητές από τουλάχιστον 60 έθνη αναμένεται να αγωνιστούν σε τέσσερα αγωνίσματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στη Villa Blanka στο Ίνσμπρουκ έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Η International Association of Ultrarunners (IAU), η International Trail Running Association (ITRA) και η World Mountain Running Association (WMRA), υπό τον συντονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σημείωσαν την εξαιρετική φήμη του Τιρόλου ως κορυφαίας περιοχής αλπικού αθλητισμού.

Ο Alexander Pittl, ιδρυτής του Laufwerkstatt με έδρα το Ίνσμπρουκ και δημιουργός του Innsbruck Alpine Trailrun Festival, του μεγαλύτερου γεγονότος τρεξίματος στην Αυστρία, είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ορεινού και Trail Running 2023. Όπως δήλωσε, «αναμένουμε περίπου 1400 ενεργούς αθλητές από τουλάχιστον 60 έθνη, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για τους 16 τίτλους που θα απονεμηθούν καθώς θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ατομικές και ομαδικές. Θα διεξαχθούν συνολικά τέσσερις πανέμορφες διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης μιας «κάθετης» στο Στομπάι, ενός μικρού μονοπατιού άνω των 40 χιλιομέτρων και ενός μεγάλου μονοπατιού άνω των 80 χιλιομέτρων, καθώς και του κλασικού αγώνας γύρω από το Ίνσμπρουκ. Οι ακριβείς διαδρομές βρίσκονται υπό επεξεργασία».

Ολοένα και περισσότεροι δρομείς ασχολούνται με το ορεινό τρέξιμο και το trail running και το 2023 αναμένεται να είναι μία χρονιά με πολλές και δυνατές συγκινήσεις…