Το πλάνο του Πομάσκι για τον Τεντόγλου ενόψει του αυριανού τελικού του μήκους

 Runbeat Team   13:11 17-03-2022  

Το πλάνο του Πομάσκι για τον Τεντόγλου ενόψει του αυριανού τελικού του μήκους


Ο Μίλτος Τεντόγλου μετρά αντίστροφα για τον σπουδαίο τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 18/3 στις 20:05 (ΕΡΤ3). Ανήμερα των γενεθλίων του θα προσπαθήσει να κάνει δώρο στον εαυτό του το μοναδικό χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση που λείπει από τη συλλογή του.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει δείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας σταθερά άλματα πάνω από τα 8μ., ενώ φετινό του ρεκόρ αποτελεί το 8.25μ. που πέτυχε στο μίτινγκ που πραγματοποιήθηκε στο ίδιο στάδιο που θα αγωνιστεί και αύριο.

Συνολικά 16 άλτες θα συμμετάσχουν στον απευθείας τελικό του μήκους και μετά τις τρεις πρώτες προσπάθειες θα συνεχίσουν οι οχτώ με τα καλύτερα άλματα.

Ο Τόμπιας Μόντλερ αποτελεί τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Τεντόγλου έχοντας φετινό ρεκόρ 8.23 μέτρα. Ο Αμερικανός Τζάριοτ Λάσσον έχει 8.19μ., ενώ ο Μάρκιους Ντένι με φετινό 8.17μ. είναι ο μόνος εκπρόσωπος του βάθρου της προηγούμενης διοργάνωσης. Νικητής στο Μπέρμιγχαμ το 2018 ήταν ο Ετσεβαρία (Κούβα) 8,46 μ. και δεύτερος ο Μανιόνγκα (Ν. Αφρική) με 8,44 μέτρα.

Ο Γιώργος Πομάσκι είναι ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του νεαρού αθλητή. Ο έμπειρος τεχνικός καθοδηγεί τον Τεντόγλου και μαζί έχουν καταφέρει ήδη να πετύχουν σπουδαίες διακρίσεις. Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Ο Μίλτος λατρεύει την εβδομάδα πριν από μία μεγάλη διοργάνωση. Πλησιάζει ο αγώνας, συγκεντρώνεται καλύτερα, ο όγκος προπόνησης είναι μικρός και γενικά κάνει προπόνηση που τον ευχαριστεί», λέει ο Πομάσκι δύο 24ωρα πριν τον μεγάλο τελικό. «Την Πέμπτη θα κάνουμε την τελευταία μας προπόνηση απομονωμένοι, σε δικό μας γήπεδο με την άνεση μας. Στο κεντρικό στάδιο θα κάνουν τόνωση 100 παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθεί. Μπροστά μας έχουμε άλλο έναν καλό αγώνα. Θα κάνουμε μια συζήτηση και θα βάλουμε τα σχέδια κάτω, θα φτιάξουμε τη στρατηγική μας, γιατί εδώ θέλει στρατηγική», συμπλήρωσε ο έμπειρος τεχνικός για τον τελικό της Παρασκευής. Ο Τεντόγλου είναι ένας αθλητής με πλούσια χαρίσματα και με φοβερή ικανότητα να εκτελεί κάθε οδηγία.

«Δεν αγχώνομαι εδώ και πολύ καιρό με τον Μίλτο. Το σημαντικό είναι να ακολουθούμε αυτό που θα πούμε. Δε γίνεται βέβαια πάντα αυτό. Δεν μπορούμε να δώσουμε οδηγίες σουτ και γκολ. Μπορεί να είναι ένα καλό σουτ και να βρει δοκάρι. Ωστόσο θα προσπαθήσει όπως πάντα να κάνει αυτό που θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε μαζί».

Ο Πομάσκι αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους αθλητές που μετέχουν στον τελικό του μήκους: «Στον αγώνα μετέχουν 16 ικανά παιδιά. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το μέγιστο και από εκεί και πέρα θα φανεί στο τέλος του αγώνα. Επικεντρωνόμαστε σε εμάς και όχι στο τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι».

Αναφορικά με το αν ο Τεντόγλου έχει πετύχει μέχρι τώρα στην καριέρα μόλις ένα μικρό ποσοστό αυτόν που μπορεί, ο Πομάσκι σχολίασε: «Η ζωή εξελίσσεται δεν μπορείς να ξέρεις που μπορεί να φτάσει το αγωνιστικό ταβάνι του καθενός. Είναι η υγεία, είναι η απόφαση να κάνεις ένα άλλο σκαλοπάτι στην προπόνηση κι από εκεί και πέρα όποιος αντέξει, είναι πεισματάρης και ακολουθεί το πρόγραμμα, μπορεί να φτάσει εκεί που δεν έχει φανταστεί. Αυτό που βλέπω πάνω στο Μίλτο είναι πως μετά τους ολυμπιακούς αγώνες είχε ακόμη παραπάνω όρεξη και ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα να πετύχει επιπλέον πράγματα».

Ο Λούης Τσάτουμας έχει αναδειχθεί δύο φορές τέταρτος στη διοργάνωση. Το 2014 στο Σόποτ με άλμα στα 8.13 μ. και το 2006 στη Μόσχα με 8.10 μέτρα. Στην ίδια θέση έχει βρεθεί το 1991 στη Σεβίλλη ο Κώστας Κουκοδήμος με άλμα στα 7.92 μέτρα.

Ενημερώθηκε για τα τεχνικά ζητήματα ο Μελέτογλου

Εντωμεταξύ, ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Χρήστος Μελέτογλου συμμετείχε σήμερα το πρωί στην ενημέρωση που έγινε στους επικεφαλής τεχνικούς των εθνικών ομοσπονδιών.

Το πρόγραμμα της ενημέρωσης περιλάμβανε ξενάγηση στους χώρους της εγκατάστασης, τα σημεία που θα κινηθούν οι αθλητές και αθλήτριές καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, που πρέπει να γνωρίζουν για την έναρξη των αγώνων. Η οργανωτική επιτροπή επισήμανε στους εκπροσώπους πως τα μέλη των ομάδων τους πρέπει να έχουν ουδέτερη στάση σε σχέση με πολιτικά μηνύματα, καθώς και ότι πρέπει να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας, που αφορούν στο covid-19. Η Stark Arena είναι αρκετά μεγάλη, αφού κάτω από την υπερυψωμένη αρένα υπάρχει η μικτή ζώνη, καθώς και άλλοι χρηστικοί χώροι.

Το πρόγραμμα της ημέρας δεν περιλαμβάνει τεχνική σύσκεψη, ωστόσο πριν το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν γνωστά οι σειρές στους δρόμους και η σειρά που θα αγωνιστούν οι αθλητές και αθλήτριες.