Το Oregon Project μετά την εποχή Salazar επανέρχεται με άλλο όνομα και προπονητή

 Runbeat Team   19:58 18-08-2021  

Το Oregon Project μετά την εποχή Salazar επανέρχεται με άλλο όνομα και προπονητή


Η Nike αποφάσισε να επαναφέρει το Oregon Project, μία ομάδα με σκοπό την προώθηση του τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων. Τo συγκεκριμένο project είχε πρωτοεμφανιστεί το 2001 στο Όρεγκον και σταμάτησε να υφίσταται το 2019 μετά το σκάνδαλο με τον προπονητή της ομάδας, Alberto Salazar, ο οποίος τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από την προπονητική.

Όπως είναι φυσικό, το νέο γκρουπ θα φέρει νέο όνομα, το οποίο βέβαια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά και νέο προπονητή. Όπως ανακοινώθηκε, «Η σύνθεση μίας νέας ομάδας της Nike έρχεται σύντομα, και θα προπονείται από τον Pete Julien, ενώ θα έχει ως βάση το Όρεγκον».

Με νέο προπονητή και όνομα, το καινούριο εγχείρημα της εταιρίας είναι να επιστρέψει στις επιτυχίες και να προσελκύσει νέους αθλητές. Μεταξύ άλλων, μέλη στο Oregon Project σε κάποια στιγμή της καριέρας τους ήταν οι Galen Rupp, Sifan Hassan, Mo Farah και πολλοί άλλοι κορυφαίοι αθλητές, όπως η Mary Cain που έκανε και τις σχετικές καταγγελίες για τον Salazar.

 

Στο Oregon Project οι αθλητές ζούσαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σπίτι το οποίο είχε φίλτρα με σκοπό να προσομοιάσει τις συνθήκες που υπάρχουν σε υψηλότερο υψόμετρο, ενώ έκαναν προπονήσεις στο υπερσύγχρονο campus της Nike στην πόλη.

Η Jordan Hassay που επίσης ήταν μέλος της ομάδας, προανήγγειλε την επιστροφή του project με ένα μικρό εντυπωσιακό teaser βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, κάτι το οποίο έκαναν κι άλλοι αθλητές.

Φωτογραφία: Tim Healy