Την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το μετάλλιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

 Runbeat Team   17:19 08-11-2021  

Την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το μετάλλιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας


Την προσεχή Τετάρτη 10/11 θα παρουσιαστεί το μετάλλιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έχει προγραμματιστεί για τις 13:30 στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο.

Το μετάλλιο έχει επιμεληθεί ο γλύπτης και καθηγητής Κώστας Βαρώτσος, ο οποίος μάλιστα θα είναι στο πάνελ των ομιλητών.

 

Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της σειράς, που ξεκίνησε το 2019 κι είχε ως θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα και έφερε την υπογραφή του Αλέκου Φασιανού. Ο "Θρυλικός Ημεροδρόμος του 490 π.Χ." ο οποίος ξεψύχησε μεταφέροντας το νικητήριο μήνυμα στην Αθήνα και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση Μαραθωνίου δρόμου αποτέλεσε την κεντρική ιδέα πάνω στην οποία εστίασε ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης και καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Βαρώτσος για την εικαστική σύνθεση του μεταλλίου που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν.

Στην άλλη όψη του στρογγυλού μεταλλίου - δημιουργία του σχεδιαστή βιομηχανικών προϊόντων Σπύρου Κίζη του KIZI Design Studio- απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και αναγράφεται ο αγώνας στον οποίο συμμετέχει ο κάθε δρομέας.

Τόσο ο Σπύρος Κίζης όσο και οι εικαστικοί προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς προς τον ΣΕΓΑΣ και τον Μαραθώνιο Αθήνας, για να στηρίξουν την προβολή της πολύτιμης κληρονομιάς του Μαραθωνίου και το τεράστιο κοινωνικό του ρόλο παγκοσμίως.