Τεντόγλου και Σπάνοβιτς οι κορυφαίοι – Οι αποφάσεις του κογκρέσου της ABAF

 Runbeat Team   8:39 27-11-2021  

Τεντόγλου και Σπάνοβιτς οι κορυφαίοι – Οι αποφάσεις του κογκρέσου της ABAF


Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Ιβάνα Σπάνοβιτς – και οι δυο αθλητές του μήκους- αναδείχτηκαν κορυφαίοι αθλητές στα Βαλκάνια για το 2021 όπως ανακοινώθηκε και επίσημα χθες το βράδυ στο Γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης που φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι.

Το βραβείο του Έλληνα πρωταθλητή παρέλαβε ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος επίσης βραβεύτηκε για τη συνολική του προπονητική πορεία.

Από εκεί και πέρα τον τίτλο του κορυφαίου έφηβου αθλητή κατέκτησε ο Τούρκος αθλητής των 400μ. εμπ. Μπέρκε Αξάμ και της κορυφαίας νεανίδας η Σερβίδα αθλήτρια του ακοντισμού, Αντριάνα Βιλάγκος.

 

Από εκεί και πέρα, στο πλαίσιο του κογκρέσου που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος της ABAF, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ παραιτήθηκε από τη θέση του καθώς έχει αναλάβει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και τη θέση του προσωρινά αναλαμβάνουν οι αντιπρόεδροι της ABAF, ο Τούρκος Φατίχ Σιντιμάρ και ο Σέρβος Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Μάλτα έγινε το 22ο μέλος της Βαλκανικής Ένωσης, ενώ αντίθετα απορρίφθηκε το αίτημα να πάρει μέρος στους Βαλκανικούς Αγώνες η προσφυγική ομάδα.