Τέλος η επιχορήγηση για τη διεξαγωγή του προγράμματος μαζικού αθλητισμού

 Runbeat Team   14:35 20-08-2021  

Τέλος η επιχορήγηση για τη διεξαγωγή του προγράμματος μαζικού αθλητισμού


Αλλάζει τελείως μορφή το πρόγραμμα που τρέχει από το 1981 και αφορά τον μαζικό αθλητισμό των Δήμων. Με απόφαση που πήρε και ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες στη Διεύθυνση Αθλητισμού για Όλους ο Λευτέρης Αυγενάκης σταματά την επιχορήγηση του προγράμματος για την περίοδο 2021-2022.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποτελεί θεσμό και αφορά κυρίως γυναίκες, νέους, ΑμεΑ και άτομα τρίτης ηλικίας. Όπως αναφέρει η επιστολή, την οποία υπογράφει ο κ. Αυγενάκης, το πρόγραμμα θα αναδιαμορφωθεί και η ΓΓΑ δε θα συμμετάσχει στην οικονομική ενίσχυσή τη νέα σεζόν. Μάλιστα καλεί τη Διεύθυνση Αθλητισμού για Όλους να καταθέσει προτάσεις για στοχευμένες δράσεις.

 

Η επιστολή αναφέρει:

«Στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού και της αναδιαμόρφωσης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.), η ΓΓΑ δε θα συμμετάσχει οικονομικά στα ανωτέρω προγράμματα για την περίοδο 2021-2022. Για το λόγο αυτό και προκειμένου τα Π.Α.γ.Ο. να καταστούν αποδοτικότερα και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων, αλλά και των αθλούμενων, παρακαλούμε όπως μας καταθέσετε συγκεκριμένες προτάσεις για στοχευμένες δράσεις, όπως για παράδειγμα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Δεδομένων μάλιστα και των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας έχουν απαγορευτεί όλες οι ομαδικές δραστηριότητες από την αρχή του έτους και δεν ήρθησαν οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί μέχρι πριν από λίγες ημέρες, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των Π.Α.γ.Ο. μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, καλείσθε όπως μας καταθέσετε το συντομότερο δυνατό τις προτάσεις σας, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό ταχύτερα ο σχεδιασμός της νέας περιόδου».