Τα παιδιά της Ρόδου με τις ζωγραφιές τους πέρασαν ισχυρά μηνύματα στο πλαίσιο του Μαραθωνίου

 Runbeat Team   20:29 11-04-2022  

Τα παιδιά της Ρόδου με τις ζωγραφιές τους πέρασαν ισχυρά μηνύματα στο πλαίσιο του Μαραθωνίου


Μία πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Ρόδου όπου πρωταγωνίστησαν τα μικρά παιδιά που με τις ζωγραφιές τους πέρασαν το μήνυμα της ειρήνης και της αδελφοσύνης.

Τα παιδιά μάλιστα χάρισαν στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέττα Παπαβασιλείου ένα έργο που απεικονίζει ένα δρομέα με φόντο τα τείχη της Ρόδου. Παρούσα ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα.

 

Για την εκδήλωση ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αυτόν τον πανέμορφο πλανήτη που τον στιγματίζει, όμως, ο πόλεμος και η φτώχεια. Αυτήν την Ευρώπη του πόνου και του ξεριζωμού. Αυτήν την Ελλάδα μπορούν να τη σώσουν τα παιδιά ενός ακριτικού νησιού, της Ρόδου, που ζωγράφισαν την ειρήνη με χρώματα την ομορφιά τους, τις ελπίδες τους και την καθαρή ματιά τους.

Τα παιδιά, που στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Ρόδου ανέλαβαν να ζωγραφίσουν μια άλλη ζωή αδελφοσύνης, προκοπής, ισότητας, φιλίας, αθλητισμού τα κατάφεραν με τη δύναμη τους και τα χειροκροτήματα της κατάμεστης αίθουσας του Νεστορίδειου Μελάθρου και επιβεβαίωσαν το θρίαμβο της ανθρωπιάς απέναντι στο μαύρο και την καταστροφή.

Η Ρόδος δεν έχει ανάγκη από κάστρα γιατί έχει αυτά τα παιδιά που την πυργώνουν με καλοσύνη, προσπάθεια και αλληλεγγύη. Τα νεαρά παιδιά παρέλαβαν όλα τους επαίνους που τους παρέδωσε η οργανωτική επιτροπή και τα πρόσωπα τους ξεχείλισαν από την υπερηφάνεια. Τους μικρούς Πικάσο θαύμασαν γονείς, συγγενείς και εκπρόσωποι θερμικών οργάνων του νησιού. Οικοδέσποινα η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Μαραθωνίου Ρόδου κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μπάρδος, η πρόεδρος της παιδικής πινακοθήκης Ελλάδος Κατερίνα Λέγγου, ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής τέχνης Ρόδου Στέργιος Αϊβάζης, η γενική διευθύντρια του Μαραθωνίου Ρόδου, Ελένη Αδαμάκη, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας. Καλεσμένη της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που στο σύντομο χαιρετισμό της δήλωσε: "Το πιο δυνατό κίνημα ειρήνης είναι ο αθλητισμός". Στον ίδιο χώρο η οργανωτική επιτροπή παρουσίασε το βιβλίο της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου με τίτλο "Μην τα παρατάς"».