Συνεχίζονται οι έρευνες για την αθλήτρια που βρέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων λόγω... κακής ψυχολογικής κατάστασης!

 Runbeat Team   19:16 01-10-2021  

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αθλήτρια που βρέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων λόγω... κακής ψυχολογικής κατάστασης!


Η ιστορία της Λευκορωσίδας Κριστίνα Τσιμανούσκαγια είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στις αρχές Αυγούστου, καθώς η ίδια είχε προχωρήσει σε καταγγελία ότι η ομοσπονδία της χώρας της απέσυρε τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση ουσιαστικά με το… ζόρι!

Πιο συγκεκριμένα, η αθλήτρια των 200μ. είχε προκριθεί στο Τόκιο, ταξίδεψε στην αποστολή για να λάβει μέρος και στη σκυταλοδρομία 4Χ400, όμως η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας απέσυρε τη συμμετοχή της αναφέροντας ότι «η αθλήτρια βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δε θα αγωνιστεί». Η Τσιμανούσκαγια έλαβε άσυλο από την Πολωνία, όμως η υπόθεση δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

ΔΟΕ και World Atlhletics συνεχίζουν κανονικά την έρευνα της καταγγελίας που είχε κάνει η Τσιμανούσκαγια, έχοντας συμφωνήσει από κοινού να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες εναντίον των προπονητών Αρτούρ Σίμακ και Γιούρι Μαϊσέβιτς που έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση. Από τη στιγμή που οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν, αποφασίστηκε από την Athletics Integrity Unit (ο φορέας που ασχολείται με τα θέματα ακεραιότητας στον στίβο) να προχωρήσει η υπόθεση και να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της έρευνας όταν εκείνη ολοκληρωθεί.