Συνέχισαν νικηφόρα Kwizera και Daniel στη «χρυσή» σειρά του Cross Country Tour

 Runbeat Team   19:50 28-02-2022  

Συνέχισαν νικηφόρα Kwizera και Daniel στη «χρυσή» σειρά του Cross Country Tour


Ο Rodrigue Kwizera και η Rahel Daniel συνέχισαν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις στη σειρά Cross Country Tour Gold καθώς ήταν οι νικητές στο Almond Blossom Cross Country στην Αλμπουφέιρα χθες Κυριακή 27/2.

Και οι δύο αγώνες επεφύλαξαν σασπένς καθώς ο Kwizera από το Μπουρουντί κέρδισε τον αγώνα των 8,45 χιλιομέτρων των ανδρών με τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά από τον Κενυάτη Benson Kiplangat, ενώ η Daniel από την Ερυθραία τερμάτισε ένα δευτερόλεπτο μπροστά από την Likina Amebaw από την Αιθιοπία στο αγώνισμα των 6,37 χιλιομέτρων γυναικών.

 

Ο Kwizera ηγήθηκε του αγώνα των ανδρών από το ξεκίνημα έχοντας κοντά τα δύο πρώτα χιλιόμετρα τον Kiplangat και τον έφηβο από την Ουγκάντα ​​Rodgers Kibet. Στη συνέχεια ο ρυθμός ανέβηκε και μετά τον 3ο γύρο ο Kibet άρχισε να δυσκολεύεται να ακολουθήσει.

Οι άλλοι δύο συνέχισαν μαζί και στην τελική ευθεία πριν το τερματισμό ο Kwizera δημιούργησε μία μικρή διαφορά φτάνοντας στη νίκη με χρόνο 24:21.Τέσσερα δευτερόλεπτα αργότερα τερμάτισε ο Kiplangat, ενώ ο Kibet ήταν τρίτος με 24:33.

Η νίκη του Kwizera τον έφερε ένα βήμα από το να αναδειχτεί πρωταθλητής στη «χρυσή» σειρά του Cross Country Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καθώς απομένει ένας ακόμη αγώνας για να ολοκληρωθεί.

Ο αγώνας των γυναικών, ήταν επίσης μια μάχη τριών δρομέων για μεγάλο μέρος της διαδρομής. Η Daniel, η Amebaw και η Lucy Mawia από την Κένυα - που βρίσκονται όλοι στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας Cross Country Tour - έτρεξαν μαζί τους δύο πρώτους γύρους. Στη συνέχεια η Mawia έχασε την επαφή με τις Daniel και Amebaw, οι οποίες συνέχισαν να τρέχουν δίπλα δίπλα ως το τέλος με την πρώτη, ωστόσο, να αναδεικνύεται νικήτρια με χρόνο 21:09, ένα δευτερόλεπτο μπροστά από την Amebaw. Η Mawia τερμάτισε τρίτη σε 21:45.

Με τη νίκη της στην Αλμπουφέιρα, η Daniel προηγείται στην κατάταξη Cross Country Tour, ενώ δεύτερες, ισόβαθμες είναι οι Amebaw και Mawia.

Οι πέντε πρώτες γυναίκες

1 Rahel Daniel (ERI) 21:09

2 Likina Amebaw (ETH) 21:10

3 Lucy Muwia (KEN) 21:45

4 Siham Hilali (MAR) 22:50

5 Susana Cunha (POR) 23:53

Οι πέντε πρώτοι άνδρες

1 Rodrique Kwizera (BDI) 24:21

2 Benson Kiplangat (KEN) 24:25

3 Rodgers Kibet (UGA) 24:33

4 Samuel Barata (POR) 26:43

5 Karel Hussar (EST) 27:18