Συγκλονίζει η 38χρονη Βελγίδα-Στα δάκρυα της βρίσκονται όλοι οι ερασιτέχνες αθλητές που αγωνίζονται για την αυτοβελτίωση -Video

 Runbeat Team   13:46 10-08-2021  

Συγκλονίζει η 38χρονη Βελγίδα-Στα δάκρυα της βρίσκονται όλοι οι ερασιτέχνες αθλητές που αγωνίζονται για την αυτοβελτίωση -Video


Οι περισσότεροι ίσως από εμάς δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς λέει ακούγοντας την λίγες στιγμές μόνο μετά τον τερματισμό της στο Μαραθώνιο του Τοκιο. Όμως όλοι, οι ερασιτέχνες δρομείς που αγωνίζονται κάθε ημέρα πασχίζοντας για την προσωπική τους αυτοβελτίωση, νοιώθουν απόλυτα τα συναισθήματα της.

Τι κι΄ αν δεν είναι επαγγελματίας αθλήτρια. Τι κι΄αν δεν έχει χορηγούς και τεράστιες διακρίσεις. Στο πρόσωπο της αποτυπώνεται η αντιδιοτελής προσπάθεια, επιμονή και αγάπη για τον αθλητισμό. 38 ετών. Εκπαιδευτικός σε γυμνάσιο του Βελγίου και ερασιτέχνης δρομέας που έκανε τον πρώτο της Μαραθώνιο μόλις πριν από λίγους μήνες για να κερδίσει το εισιτήριο για το Τόκιο. Προηγουμένως όμως έχει καταθέσει για χρόνια ψυχή και σώμα ανάμεσα στις επαγγελματικές και οικογενειακές της υποχρεώσεις για να καταφέρει να μπει στην ελίτ του Μαραθωνίου με το πάθος... ενός ερασιτέχνη.

 

Να σημειώσουμε πως η πρώτη της αγωνιστική εμφάνιση σε διοργάνωση ήταν το 2019 στο πρωτάθλημα Βελγίου και συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου του 2019, όταν και είχε πάρει συμμετοχή στα 10.000 μέτρα, πραγματοποιώντας χρόνο 34:42.

Το πιο συναρπαστικό βέβαια είναι πως η ίδια είχε τρέξει μόνο ένα μαραθώνιο (2:28:31 στο Enschede στην Ολλανδία) με τον οποίο πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο, εκεί όπου πριν λίγες ημέρες έτρεξε για δεύτερη φορά σε επίσημη διοργάνωση.

Πηγή φωτογραφίας:rtbf.be