Συγκλονιστικό φινάλε καθώς Raess και Foppen έκοψαν μαζί το νήμα στην Αλκομπέντας

 Runbeat Team   14:36 30-11-2021  

Συγκλονιστικό φινάλε καθώς Raess και Foppen έκοψαν μαζί το νήμα στην Αλκομπέντας


Απίστευτη εξέλιξη είχε ο αγώνας 10 χιλιομέτρων ανωμάλου εδάφους που  πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή (28/11) στην Αλκομπέντας της Ισπανίας (μία διοργάνωση που ανήκει στη «ασημένια» σειρά των τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας).

 

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό καθώς ο Ελβετός Jonas Raess νίκησε τον προηγούμενο πρωταθλητή Mike Foppen από την Ολλανδία κυριολεκτικά στο νήμα.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε στεγνό και σταθερό έδαφος κάτι που έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μία γρήγορη κούρσα. Ο Raess και ο Foppen ήταν από την αρχή μαζί όμως ένα μικρό λάθος στην τελευταία στροφή αποδείχτηκε μοιραίο για τον κυρίαρχο πρωταθλητή. Και οι δύο αθλητές κάλυψαν τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων σε 29:56 με τον βρετανικό Raess να επικρατεί για λίγες ίντσες.

«Έκανα ένα λάθος με αποτέλεσμα να γλιστρήσω στην τελευταία στροφή και δεν βγήκα καλά. Μπορώ να ζήσω με αυτό το αποτέλεσμα γιατί δεν ένιωθα απόλυτα σε φόρμα την περασμένη εβδομάδα», είπε ο Foppen.

Ο Tom Hendrikse συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 30:07, ενώ ο 21χρονος Νορβηγός Magnus Tuv Myhre τερμάτισε τέταρτος σε 30:09.

Στις γυναίκες τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα καθώς η Σουηδή Meraf Bahta επανέλαβε το θρίαμβο του 2017 νικώντας στα 8χλμ με χρόνο 27:43 την ίδια ώρα που στη 2η θέση τερμάτισε η πρώην πρωταθλητή Ευρώπης U23 στα 10.000μ., Jip Vastenburg με χρόνο 27:48.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ότι η Julia van Velthoven και η Jill Holterman δεν κατάφεραν να τερματίσουν λόγω τραυματισμού.