Στους δρόμους του Μονάχου το 2022 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθωνίου και βάδην

 Runbeat Team   12:26 18-11-2021  

Στους δρόμους του Μονάχου το 2022 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθωνίου και βάδην


Τη διαδρομή του Μαραθωνίου και του βάδην που θα ακολουθήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου που είναι προγραμματισμένο για τον Αύγουστο του 2022 αποκάλυψαν οι διοργανωτές.

Ακολουθώντας την τάση της εποχής και αυτό το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου με στόχο την ανάδειξη των αξιοθέατων της Βαυαρικής πρωτεύουσας.

Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί κατά κύριο λόγο σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων - με επιπλέον 2,2 χιλιόμετρα στον πρώτο γύρο για να καλύψει την πλήρη απόσταση του μαραθωνίου - η οποία ενσωματώνει γνωστά αξιοθέατα συμπεριλαμβανομένου του Χοφγκάρντεν, όπου ξεκινά και τελειώνει ο αγώνας. Το πρωτάθλημα του βάδην θα διεξαχθεί σε έναν βρόχο δύο χιλιομέτρων μεταξύ της Οντεόνπλατζ και της Προφέσορ-Χάμπερ-Πλατζ.


Ο μαραθώνιος τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν το πρωί της 15ης Αυγούστου του 2022. Ο αγώνας βάδην 35 χιλιομέτρων - που αντικαθιστά τον αγώνα βάδην των 50 χιλιομέτρων που έχει αφαιρεθεί από τα περισσότερα προγράμματα του πρωταθλήματος - έχει προγραμματιστεί για το πρωί της 16ης Αυγούστου, ενώ ο αγώνας βάδην των 20 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον Μαραθώνιο που είναι προγραμματισμένος στις 15 Αυγούστου –ημέρα αργίας στη Γερμανία- θα ακολουθήσει ένας αγώνας 10 χιλιομέτρων για ερασιτέχνες δρομείς.

Η διαδρομή του Μαραθωνίου

Η διαδρομή του βάδην