Στο Τόκιο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το 2025 και στη Φλόριντα το 2026

 Runbeat Team   10:38 15-07-2022  

Στο Τόκιο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το 2025 και στη Φλόριντα το 2026


Την απόφαση να αναθέσει στο Τόκιο της Ιαπωνίας τη διεξαγωγή του 20ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Στίβου του 2025 ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το Συμβούλιο της World Athletics κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του στο Όρεγκον αποφάσισε να αναθέσει την πόλη της Ιαπωνίας το επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως επίσης ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Cross Country 2024 θα διεξαχθεί στο Μεντουλίν και την Πούλα στην Κροατία, ενώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2026 θα διεξαχθεί στη Φλόριντα.

 

Η επιλογή του Τόκιο ήταν σχετικά εύκολη καθώς διαθέτει όλη την υποδομή που χρειάζεται για ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, ενώ πλέον υπάρχει και η εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Επίσης θα είναι μία καλή ευκαιρία οι φίλοι του στίβου να δουν αυτή τη φορά από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών κάτι που δεν ήταν δυνατό στην Ολυμπιάδα λόγω των απαγορεύσεων που υπήρχαν εξαιτίας του covid 19.

Υποψήφιες πόλεις για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου ήταν επίσης το Ναϊρόμπι, η Σιλέσια και η Σιγκαπούρη, οι οποίες θεωρήθηκαν αρκετά δυνατές και έμπειρες για να φιλοξενήσουν την εκδήλωση, όμως το Τόκιο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.

Η 18η διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ξεκινά σε λίγες ώρες στο Όρεγκον, ενώ η 19η έχει ήδη ανατεθεί και θα διεξαχθεί το 2023 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Το Συμβούλιο επιβεβαίωσε επίσης ότι μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country του επόμενου έτους στο Bathurst της Αυστραλίας, οι δύο επόμενες διοργανώσεις θα διεξαχθούν στην Κροατία (2024) και στις ΗΠΑ (2026).