Στις 27 Φεβρουαρίου ο 7ος Δρόμος Ραμνούς

 Runbeat Team   11:30 03-02-2022  

Στις 27 Φεβρουαρίου ο 7ος Δρόμος Ραμνούς


Για την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ο 7ος Δρόμος Ραμνούς, τον οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Ν. Μάκρης - Μαραθώνος με την υποστήριξη του συλλόγου γυναικών Γραμματικού καθώς και του συλλόγου νεολαίας Γραμματικού, και υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα καθώς και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες, ένας 17 χλμ και ένας 6,5χλμ με εκκίνηση και τερματισμό το Γραμματικό. Ο πρώτος θα ξεκινήσει στις 10:30π.μ. και ο δεύτερος στις 10π.μ.

 

Στην προκήρυξη αναφέρονται τα εξής:

«Διαδρομή του Αγώνα

Η εκκίνηση του αγώνα των 17 χλμ δίνεται στις 10:00πμ από την κεντρική πλατεία Γραμματικού με κατεύθυνση προς τον αρχαιολογικό χώρο Ραμνούντας και επιστροφή τερματισμό στην κεντρική πλατεία Γραμματικού. Η διαδρομή του αγώνα των 17 χλμ έχει εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Γραμματικού πλατεία Ηρώων με κατεύθυνση εντός του χωριού και περιλαμβάνει τις οδούς Πίνδου- Ριμινι- Προφήτη Ηλία- κατασκηνώσεις Αthitaki Sports Village - Σελκι- προς Σεσι- περιοχή Λιμικο- αρχαιολογικός χώρος εξωτερικά Ραμνούντα και επιστροφή ξανά από την ίδια διαδρομή. Περίπου στο 7ο χλμ μπαίνουμε σε βατή χωμάτινη δασικήδιαδρομή ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙ απόστασης 1800μ με κατεύθυνση στον αρχαιολογικό χώρο Ραμνούντα εξωτερικά με αναστροφή και επιστροφή από τον ίδιο χωμάτινο δασικό δρόμο 1800μ βγαίνοντας στην ασφαλτινη διαδρομή και με την ίδια κατεύθυνση επιστροφή προς τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία Ηρώων στο Γραμματικό.

Η εκκίνηση του αγώνα των 6,5χλμ (είναι 6.400μ) δίνεται στις 10:30πμ από την κεντρική πλατεία Γραμματικού και έχει εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Γραμματικού πλατεία Ηρώων με κατεύθυνση εντός του χωριού και περιλαμβάνει τις οδούς Πίνδου- Ριμινι- Προφήτη Ηλία με κατεύθυνση προς περιοχή Σελκι και επιστροφή από την κατασκήνωση sports village Athitaki και τερματισμό από την ίδια διαδρομή στην πλατεία Ηρώων στο Γραμματικό.

Θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού ανά 3χλμ. με νερό-ισοτονικό-μπανάνα. Επίσης θα υπάρχει σήμανση διαδρομής και αρίθμηση ανά χιλιόμετρο».