Στις 21 Αυγούστου η ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης στο Ηράκλειο

 Runbeat Team   19:31 10-08-2022  

Στις 21 Αυγούστου η ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης στο Ηράκλειο


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης & την διακονία Αγάπης διοργανώνουν ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης. Ο αγώνας των 108 χιλιομέτρων είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί φέτος στις 21 Αυγούστου με αφετηρία το Γιόφυρο Ηρακλείου και τερματισμό τον Άγιο Μηνά.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να συγκεντρωθεί λάδι και τρόφιμα μακράς διάρκειας για τις ευπαθείς ομάδες του Ηρακλείου.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με συνεργασία τηςΙεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης & την διακονία Αγάπης διοργανώνουμε στις 21 Αυγούστου 2022 την τέταρτη ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης που σκοπό έχει τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και λάδι για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας που καθημερινά τροφοδοτεί με τρόφιμα η διακονία αγάπης

Στη διαδρομή 108 χιλιομέτρων με εκκίνηση τον Γιόφυρο Ηρακλείου ακολούθως οι ποδηλάτες θα πάνε Βούτες- Πετροκέφαλο-Άγιο Μύρωνα-Άνω Ασίτες- Πρινιά-Αγία Βαρβάρα- Άγιο Θωμά-Λαράνι- Μελιδοχώρι-Χαράκι-Τεφέλι-Πυράθι-Πάρτιρα-Αρκαλοχώρι-Θραψανό-Βόνη-Ι.Μ.Αγκαράθου-Σγουροκεφάλι-Επισκοπή -Καρτερό -τερματισμός Ι.Ναός Αγίου Μηνά.

Τα τρόφιμα θα τα παραλαμβάνουν από τις παραπάνω κοινότητες αυτοκίνητα της διακονίας που θα συνοδεύουν τους ποδηλάτες.

Παρακάτω η διαδρομή & ώρα άφιξης ανά κοινότητα:

Η Εκκίνηση θα δοθεί από τον Γιόφυρο στις 08:00

Βούτες: θα φτάσουν στις 08:20 θα γίνει 10λεπτη στάση.

Αγ. Μύρωνα: θα φτάσουν στις 08:50 θα γίνει 10λεπτη στάση.

Άνω Ασίτες: θα φτάσουν στις 09:25 θα γίνει 10λεπτη στάση.

Πρινιά: θα φτάσουν στις 9:50 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση.

Αγία Βαρβάρα: θα φτάσουν στις 10:15 θα γίνει 20λεπτη στάση.

Άγιο Θωμά: θα φτάσουν στις 10:55 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση.

Λαράνι: θα φτάσουν στις 11:30 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση

Μελιδοχώρι : θα φτάσουν στις 12:00 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση

Χαράκι: θα φτάσουν στις 12:40 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση

Τεφέλι: θα φτάσουν στις 13:05 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση

Πυράθι: θα φτάσουν στις 13:30 εκεί θα γίνει 15λεπτη στάση

Μπαδιάς: θα φτάσουν στις 14:00 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση

Πάρτιρα: θα φτάσουν στις 14:35 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση

Αρκαλοχώρι: θα φτάσουν στις 15:15 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση

Θραψανός: θα φτάσουν στις 15:40 εκεί θα γίνει 15λεπτη στάση

Βόνη: θα φτάσουν στις 16:15 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση

Ι.Μ.Αγκαράθου: θα φτάσουν στις 16:50 εκεί θα γίνει 15 λεπτη στάση

Επισκοπή: θα φτάσουν στις 17:25 εκεί θα γίνει 15λεπτη στάση

Καρτερός: θα φτάσουν στις 18:00 εκεί θα γίνει 10λεπτη στάση

Τερματισμός: Στον Ι. Ναό του Αγίου Μηνά θα φτάσουν στις 18:40 όπου θα γίνουν οι απονομές στους ποδηλάτες από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

 

 Όσοι Ποδηλάτες θέλουν να συμμετάσχουν στην ποδηλατοβόλτα θα πρέπει να γνωρίζουν τα κάτωθι: να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να διαθέτουν ποδήλατο που μπορεί να κάνει αυτή την απόσταση κατάλληλα ποδήλατα είναι οι κούρσες, traiking, fitnnes (mounten προσαρμοσμένα για αποστάσεις). Γενικά στην φιλανθρωπική αυτή βόλτα αρχικά πρέπει να υπάρχει θέληση & μεράκι.

Οι ώρες διάρκειας της ποδηλατοβόλτας είναι 10 χωρίς την πίεση του χρόνου και χωρίς άγχος γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

Σε κάθε κοινότητα θα γίνεται ολιγόλεπτη στάση για κέρασμα και ανεφοδιασμό των ποδηλατιστών και φυσικά να παραλαμβάνονται τα τρόφιμα από τα αυτοκίνητα της διακονίας.

Οι ποδηλάτες θα πρέπει να έχουν περάσει από απαραίτητο έλεγχο τα ποδηλατά τους, να έχουν μαζί τους αναπληρωματικές σαμπρέλες (τουλάχιστον δύο) να φορούν κράνος, να έχουν αντηλιακή κρέμα και αναπληρωματική μπλούζα.

Θα υπάρχουν αυτοκίνητα συνοδείας που θα μεταφέρουν τα πράγματα των ποδηλατιστών και που θα βοηθούν στην τροφοδοσία τους με νερό, ισοτονικά και διάφορα εδέσματα.

Για την υγειονομική προστασία των ποδηλατιστών σε όλη την διάρκεια της ποδηλατοβόλτας θα υπάρχει συνοδεία και κάλυψη από την ομάδα διάσωσης ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ.

Πρέπει να γνωρίζουν οι ποδηλάτες ότι επειδή είναι ποδηλατοβόλτα & όχι αγώνας δεν θα υπάρχει αστυνομική κάλυψη και όπως σε κάθε σας προπόνηση θα πρέπει να σέβεστε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να υπακούτε στις υποδείξεις των συνοδών -όποιος ποδηλάτης παραβεί τους όρους αυτούς θα αποκλείεται από την διοργάνωση.

Η παραλαβή των αναμνηστικών θα γίνει την παραμονή της ποδηλατοβόλτας και από ώρες 11:00 έως 13:00 από την πύλη Ιησού (έκθεση Νίκος Καζαντζάκης Δήμου Ηρακλείου) στην συμβολή των οδών Πλαστήρα & Έβανς γωνία τηλ: 2810344774.

Αναμνηστικά δώρα: όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστική μπλούζα, διάφορα δώρα και μετάλλιο στον τερματισμό τους.

Πληροφορίες για συμμετοχή στα τηλέφωνα 6955547666 - 2810344774κος Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης) και η συμμετοχή θα γίνεται ηλεκτρονικά στα email [email protected] [email protected]».