Στην Κρήτη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής

 Runbeat Team   18:36 12-01-2021  

Στην Κρήτη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής


Το τριήμερο 7-9 Μαΐου 2021 προγραμματίστηκε να διεξαχθεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης, το οποίο θα φιλοξενηθεί στον Άγιο Νικόλαο όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή.

Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί νωρίτερα όμως λόγω της πανδημίας του Covid19 μετατέθηκε για το Μάιο. Η ημερομηνία δεν αναμένεται να αλλάξει ξανά καθώς οι διοργανωτές αποφάσισαν αν διεξαχθεί είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Σκοπός και προβληματική του Συνεδρίου


Ο σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τις σύγχρονες τάσεις και διδακτικές μεθόδους της σχολικής Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού που προάγουν την δια βίου υγεία και τη δυναμική καθώς και την προοπτική της νέας Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κρήτης.


Τι περιέχει το συνέδριο


Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση «επιδιώκεται η παρουσίαση καινοτόμων αθλητικών προγραμμάτων που προσφέρουν τη δυνατότητα ανανέωσης και αναπροσαρμογής των σχολικών διδακτικών μεθόδων, επιτρέπουν το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και στοχεύουν στην ενεργό δράση του μαθητή.

Η ανταλλαγή γόνιμων προβληματισμών ως προς την ενίσχυση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για την υγεία και την κοινωνική ένταξη στο σχολείο για όλους.

Η ανάδειξη μέσω δημιουργικού διαλόγου της σχέσης εκπαίδευσης και ανάπτυξης αθλητικών συμπεριφορών σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα με στόχο, τον διάλογο με την τοπική κοινωνία για θέματα φυσικής δραστηριότητας, πρόληψης και ανάπτυξης επαγγελματιών της άσκησης.

Η καλλιέργεια κουλτούρας και ανάπτυξη θετικών στάσεων προς τη φυσική δραστηριότητα για την προαγωγή της υγείας και της δια βίου άσκησης».


Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου


Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Κρήτη είναι:

*Σχολικός Αθλητισμός - Αγώνες

*Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

*Αθλητική Ψυχολογία

*Αξιολόγηση στη Φυσική Αγωγή

*Διδακτική Μεθοδολογία Φυσικής Αγωγής

*Ειδική Φυσική Αγωγή και ενταξιακή εκπαίδευση

*Τεχνολογίες Πληροφορίας στη Φυσική Αγωγή και στην Αγωγή Υγείας

*Φυσική δραστηριότητα και υγεία

*Ευρωπαϊκά προγράμματα για τον αθλητισμό.

*Τοπική Αυτοδιοίκηση

*Άσκηση και Διατροφή

*Παιδαγωγική της Φυσικής Αγωγής

*Πανεπιστημιακή εκπαίδευση