ΣΕΓΑΣ: Πρωτοποριακή συνεργασία με την Polygreen για έναν πιο «πράσινο» Αυθεντικό Μαραθώνιο

 Runbeat Team   15:04 07-09-2022  

ΣΕΓΑΣ: Πρωτοποριακή συνεργασία με την Polygreen για έναν πιο «πράσινο» Αυθεντικό Μαραθώνιο


Ανακοινώθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην αρχαιότερη ελληνική ομοσπονδία και την Polygreen. Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ στην ανακοίνωσή του:

Ο ΣΕΓΑΣ ξεκινάει μια νέα συνεργασία με την Polygreen, την ελληνική εταιρία η οποία πρωτοπορεί παρέχοντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων.

Η συνεργασία αυτή απαρτίζεται από μια σειρά δράσεων με έντονο το αίσθημα της περιβαλλοντικής συνείδησης.

 

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του αγωνιστικού διημέρου του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (12 & 13/11) αλλά και κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης ΟΠΑΠ-EXPO του 39ουΑΜΑ (09-12/11), η Polygreen θα αναλάβει την ανακύκλωση των αποβλήτων από την ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου, από το Παναθηναϊκό Στάδιο και από τους χώρους της έκθεσης του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo).

Πρωτοποριακή είναι η συμβολή της εταιρίας στην δημιουργία 50.000 τσαντών για τους δρομείς. Το υλικό της κάθε τσάντας είναι από 100% ανακυκλωμένο υλικό, με πιστοποίηση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, και φιλικό προς το περιβάλλον καθώς ανακυκλώνεται ξανά μετά την χρήση του.

Ο Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Κωνσταντίνος Κεντέρης, δήλωσε: Για την Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, της ιστορικότερης Αθλητικής Ομοσπονδίας, η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ανακύκλωση αλλά και από καινοτόμες δράσεις, αποτελεί ηθική μας υποχρέωση. Μέσω της συνεργασίας μας με την Polygreen, εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, που στόχο έχει να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια μας αυτή θα αποτελέσει την αρχή για αντίστοιχες δράσεις, όχι μόνο για τους αγώνες στην Ελλάδα, αλλά και για τους ‘‘μεγάλους αγώνες’’ σε δημόσιο δρόμο σε όλο τον κόσμο.

 

Η Ζωή Δημητράκου, πρώην Διεθνής Μπασκετμπολίστρια και Διευθύντρια Ανακύκλωσης Ρούχων της Polygreen, δήλωσε σχετικά: Η Polygreen έχει αναλάβει την υποχρέωση και ταυτόχρονα την ευχαρίστηση να διασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα πεταχτεί στην αρχή και το τέλος του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας. Για οτιδήποτε, λοιπόν, οι αθλητές, οι υπέροχοι αυτοί άνθρωποι που καταβάλουν τεράστια προσπάθεια, αποφασίσουν να χαρακτηρίσουν περιττό και να το απορρίψουν, η Polygreen θα πάρει την σκυτάλη και θα συνεχίσει τον δικό της αγώνα, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα καταλήξει εκεί που πρέπει και στον χρόνο που πρέπει. Ταυτόχρονα οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να φέρουν όσα ρούχα και παπούτσια δεν επιθυμούν πια με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωσή τους, ώστε να αποφευχθεί η κατάληξή τους στην χωματερή. Όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ο αυθεντικός, όπως η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει από την Ελλάδα, έτσι και η προσπάθεια που γίνεται για την ανακύκλωση, με αφετηρία την Ελλάδα και την συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Polygreen, είμαστε σίγουροι πως θα υιοθετηθεί και από τους υπόλοιπους Μαραθωνίους σε όλον τον κόσμο.