Run Messinia: Καρνάζης και Κουμανάκος έτρεξαν 10 μαραθώνιους σε 10 μέρες

 Runbeat Team   9:34 13-10-2021  

Run Messinia: Καρνάζης και Κουμανάκος έτρεξαν 10 μαραθώνιους σε 10 μέρες


Το δρομικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν ένα δεκαήμερο στην Μεσσηνία με την επωνυμία «Run Messinia 2021» και ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 έλαβε τέλος με μεγάλη επιτυχία. Μέσα σε δέκα ημέρες πραγματοποιήθηκαν δέκα μαραθώνιοι που στόχο είχαν να βάλουν μία μεγάλη πρόκληση στους συμμετέχοντες και παράλληλα να αναδείξουν όλες τις ομορφιές και τα μνημεία της περιοχής. Στο κάλεσμα των διοργανωτών ανταποκρίθηκαν λίγοι και καλοί καθώς η πρόκληση των 421 χιλιόμετρα δεν ήταν εύκολη.

 

Μόλις δύο ήταν οι υπερμαραθωνοδρόμοι που τα κατάφεραν δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι τα ανθρώπινα όρια δεν μπορούν να καθοριστούν. Παρά τα τερτίπια του καιρού που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα άλλοτε με ήλιο και ζέστη και άλλοτε με βροχή και παγωνιά ο Κωνσταντίνος Dean Καρνάζης και ο Βασίλης Κουμανάκος κατάφεραν να ολοκληρώσουν και τους δέκα μαραθωνίους τρέχοντας για δέκα συνεχόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος σε αυτή την εμπειρία ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Dean Καρνάζης δήλωσε στους διοργανωτές: «Το Run Messinia ήταν μια δύσκολη και επίπονη πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο, ενωθήκαμε όλοι μαζί όπως ακριβώς οι πρόγονοί μας και βγήκαμε νικητές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία και τη σημασία του επιτεύγματός μας».

Αντίστοιχα, ο Marathondes Sables Finisher (Sahara 250km) και αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Βασίλης Κουμανάκος, ανέφερε: «Δέκα μέρες στον δρόμο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επεξεργαστώ τον χείμαρρο των εικόνων και των συναισθημάτων που καταγράφηκαν στο μυαλό μου. Συμπληρώνοντας 418χλμ, 3χλμ δηλαδή πριν τον τελευταίο τερματισμό, δεν ήξερα αν θέλω να τελειώσει όλο αυτό».

Οι επιπλέον δρομείς που συμμετείχαν σε ορισμένες από τις διαδρομές του αγώνα για την Ελευθερία, όπως είχε ονομαστεί η διοργάνωση, ήταν με αλφαβητική σειρά οι Ιωάννης Δημόπουλος, Βασιλική Καρπούζα, Γιώργος Λαζαρίδης (με τον συνοδό του Διονύση Μάλαμα), Χρήστος Μαυρίκιος, Γεωργία Μήτσιου, Σταυρούλα Μπάκα, Χρήστος Ρούμπος, Άντζελα Τερζή, Απόστολος Τζουμάκας, Δημήτρης Τρουπής, NooraHonkala, καθώς και δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και του Συλλόγου Σπαρτιάτες Δρομείς.