Ραντεβού στις 15/5 για ένατη χρονιά στο Σέιχ Σου για τους δρομείς της Θεσσαλονίκης

 Runbeat Team   10:44 15-04-2022  

Ραντεβού στις 15/5 για ένατη χρονιά στο Σέιχ Σου για τους δρομείς της Θεσσαλονίκης


Για ένατη χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης διεξάγει τον «Δρόμο Σέιχ Σου» που περιλαμβάνει έναν αγώνα 16 χιλιομέτρων και έναν 4 χιλιομέτρων. Η διοργάνωση φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαΐου και σκοπό έχει τη γνωριμία των πολιτών με το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, την ευαισθητοποίηση όσων αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά την εξοικείωση με την ήπια ορεινή άσκηση.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα την προκήρυξη του αγώνα, ενώ άνοιξαν και οι εγγραφές.

 

Η προκήρυξη αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον “9ος Δρόμος Σέιχ Σου”, με Δρόμο 16 χιλιομέτρων και Λαϊκό Δρόμο 4 χιλιομέτρων, με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη και του “Ελληνικό Παιδικό Χωριό” στο Φίλυρο, στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των πολιτών με το περιαστικό δάσος της πόλης μας, η εξοικείωση τους με τις προκλήσεις και την ωφελιμότητα της άσκησης μέσα από το ήπιο ορεινό τρέξιμο, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Μαϊου 2022.

Τόπος Διεξαγωγής: Περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, Σέϊχ Σου

* Δρόμος 16 χλμ για δρομείς μέσης και ανώτερης εμπειρίας.

* Λαϊκός δρόμος 4 χλμ για παιδιά, αρχάριους δρομείς και πεζοπόρους.

Ώρα Εκκίνησης:

– 9:00 π.μ. για τον δρόμο των 16 χιλιομέτρων.

– 9:10 π.μ. για τον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων.

Χρονικό όριο Δρόμου 16 χιλιομέτρων:

Για τον δρόμο των 16 χιλιομέτρων, χρονικό όριο διέλευσης από τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού ορίζονται η 1 ώρα και 30 λεπτά και χρονικό όριο τερματισμού οι 2 ώρες και 30 λεπτά.

Περιγραφή Δρόμου 16 χιλιομέτρων :

Ο δρόμος έχει εκκίνηση και τερματισμό στο κιόσκι της εισόδου του Σέιχ Σου, 100 μέτρα μετά την γέφυρα στην προέκταση της οδού Περραιβού πάνω από τον περιφερειακό δρόμο στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 16 χλμ από τα οποία τα 14,5 χλμ είναι δασικός δρόμος και 1,5 χλμ είναι μονοπάτι.

Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά είναι 400 μέτρα. Από την εκκίνηση, που βρίσκεται στα 180 μ., η διαδρομή είναι ήπια συνεχόμενη ανηφορική έως το 3,5 χλμ. Ακολουθεί επίπεδη και κατηφορική διαδρομή ως το 4,5 χλμ, που βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας (μόνο νερό).

Στη συνέχεια, η διαδρομή έχει κατηφορικά και ήπια ανηφορικά διαστήματα ως το 6,5 χλμ, όπου οι δρομείς αφήνουν τον δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) και ακολουθούν σημαδεμένο ανηφορικό μονοπάτι για 1,5 χλμ περίπου. Από το 8ο χλμ, που βρίσκεται στα 360 μέτρα οι δρομείς ξαναμπαίνουν σε δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) με δυτική κατεύθυνση. Στο 8,5 χλμ βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας με νερά, ισοτονικά και ξηρούς καρπούς. Στο 12,5 χλμ υπάρχει ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας μόνο με νερά και σε 50 μέτρα οι δρομείς συναντούν τον αρχικό δασικό δρόμο, που τους οδηγεί στον τερματισμό.

Περιγραφή Λαϊκού Δρόμου 4 χιλιομέτρων:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του λαϊκού δρόμου είναι το κιόσκι εισόδου του Σέιχ Σου, 100μ μετά την αερογέφυρα του Περιφερειακού, στην προέκταση της οδού Περραιβού στην Άνω Τούμπα. Η διαδρομή περιλαμβάνει δασικό δρόμο και μονοπάτι του περιαστικού δάσους του Σεϊχ Σου, με διαδοχή ανηφορικού και κατηφορικού τμήματος.

Δεν υπάρχει σταθμός νερού στην διαδρομή.

Χρονικό όριο λαϊκού δρόμου 4 χιλιομέτρων:

Το χρονικό όριο για τον αγώνα των 4 χιλιομέτρων είναι 2 ώρες.

Ασφάλεια – Διευκολύνσεις:

Την ασφάλεια και την υγιειονομική κάλυψη των δρομέων θα έχει η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΜ.Α.Κ) Καλαμαριάς με 12 διασώστες, τρία οχήματα και ιατρική υποστήριξη στον χώρο της εκκίνησης.

Θα υπάρχουν δύο χημικές τουαλέτες επί της πεζογέφυρας της Περραιβού.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος ΕΙΧ μετά την γέφυρα της οδού Περραιβού. Τα οχήματα θα σταθμεύουν πριν από τη γέφυρα της Περραιβού και τα μόνα οχήματα στα οποία επιτρέπεται η διέλευση είναι τα οχήματα των διασωστών, της διοργάνωσης και των υπηρεσιών άμεσης ανάγκης. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες να τηρούν την απαγόρευση.

Δικαίωμα συμμετοχής :

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.

Οι αγωνιζόμενοι, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό, ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν και ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για ιατρικό συμβάν κατά την διάρκεια του αγώνα

Στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι 12-18 ετών, εφόσον δηλωθούν με ευθύνη του κηδεμόνα τους, ο οποίος θα υπογράψει στην αίτηση συμμετοχής την ημέρα του αγώνα.

Κόστος και Δηλώσεις Συμμετοχής:

Το αντίτιμο συμμετοχής στον δρόμο των 16 χλμ είναι 10 €.

Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ (πριν τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης που βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης) στον λογαριασμόGR1401722730005273093915393, (Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) της τράπεζας Πειραιώς.

Στην αιτιολογία της κατάθεσης στην Τράπεζα Πειραιώς, θα πρέπει (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) να αναγράψετε ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-ΣΣ2022, (π.χ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΣΣ2022).

Στην συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε τον αριθμό κατάθεσης στην αίτηση συμμετοχής.

***Προσοχή η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια ως και 3 ευρώ***

Η συμμετοχή στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Η αίτηση συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα όταν πρόκειται για συμμετοχή ανηλίκου.

Στον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής θα συμπληρώσετε τον κωδικό 123560 για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας μόνο για τον αγώνα των 4 χλμ.

Όριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές, ο αριθμός των 300 (τριακοσίων) δρομέων στον δρόμο των 16 χιλιομέτρων.

Όριο συμμετοχών για τον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων είναι οι 300 δρομείς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον δρόμο των 16 χιλιομέτρων θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6 Μαϊου 2022, εφόσον υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις συμμετοχής.

Η Αίτηση Συμμετοχής θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της Ηλεκτρονικής Φόρμας Εγγραφής, που βρίσκεται στο τέλος αυτού του κειμένου.

Στην περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας παρακαλείσθε να την γνωστοποιήσετε με μήνυμα, έως την Παρασκευή 6 Μαϊου στο e-mail του ΣΔΥΘ: [email protected].

Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα:

Στον δρόμο των 16 χιλιομέτρων θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες για άνδρες και γυναίκες:19-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω.

Για να γίνει απονομή σε μια κατηγορία πρέπει να έχουν συμμετάσχει από 3 δρομείς και άνω. Σε μη συμμετοχή τριών αθλητριών ή αθλητών σε μια κατηγορία αυτή συγχωνεύεται με την προηγούμενη. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο και ελαφρύ γεύμα.

Στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων δεν θα γίνουν βραβεύσεις κατηγοριών, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες (δρομείς, μικροί και μεγάλοι, πεζοπόροι και αρχάριοι) θεωρούνται νικητές και θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

Θα βραβευθεί όμως η μεγαλύτερη Ομαδική Συμμετοχή, (π.χ. σχολείων, γυμναστηρίων, συλλόγων, γειτονιάς κλπ), εφόσον δηλωθεί πριν τον αγώνα, στο email του ΣΔΥΘ [email protected] , στα γραφεία του συλλόγου, ή στην γραμματεία του αγώνα την ημέρα του αγώνα.

Ώρα προσέλευσης και Παραλαβή αριθμών:

Η παραλαβή των αριθμών των δρομέων θα γίνει την Κυριακή 15/5/2022 στην Γραμματεία από τις 08:00 έως τις 08:45. Η γραμματεία του αγώνα θα κλείσει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση δηλαδή στις 08:45, γι’ αυτό και οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως και όχι αργότερα από τις 08:30.

Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων:

Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων θα γίνει το αργότερο έως τις 8:45, δίπλα από την γραμματεία, σε ειδικό χώρο της διοργάνωσης, όπου θα φυλάσσονται μέχρι την παραλαβή τους.

Σε περίπτωση που ισχύει υγειονομικό πρωτόκολλο που απαγορεύει την ισότιμη συμμετοχή όλων των αθλητών ή υπάρξουν άλλοι λόγοι έκτακτης ανάγκης, η εκδήλωση θα αναβληθεί και το αντίτιμο συμμετοχής θα επιστραφεί. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει για την διοργάνωση.

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 40.615746, 22.988083

Η εκκίνηση βρίσκεται στο τέλος της οδού Περραιβού στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την πεζογέφυρα που περνάει επάνω από τον περιφερειακό.

Πρόσβαση από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και άνοδος στην οδό Περραιβού.

Από τον περιφερειακό δρόμο έξοδος για Μαλακοπή – Κωνσταντινουπολίτικα (κόμβος 10).

Αστικό Λεωφορείο Νο 14,Σιδ. Σταθμός – Άνω Τούμπα, Στάση Βαρνάβα.

***ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σας παρακαλούμε να ΜΗΝ συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής (Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής), εάν δεν έχετε πληρώσει (ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ) το αντίτιμο συμμετοχής σας και δεν έχετε αριθμό κατάθεσης ή απόδειξης.***

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=69c79536c4c13deef6d127bc0a824452&l=GR

Πληροφορίες-Επικοινωνία:[email protected]».