Πρωταθλητές Ελλάδος Παπαμιχαήλ και Ντρισμπιώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην

 Runbeat Team   13:07 23-01-2022  

Πρωταθλητές Ελλάδος Παπαμιχαήλ και Ντρισμπιώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην


Δύο από τα μεγάλα φαβορί ήταν οι νικητές του αγώνα των 35 χιλιομέτρων που έγινε στο πλαίσιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος βάδην στα Μέγαρα, με τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να τερματίζουν στην πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ του ΑΟ Μυκόνου πήρε τη νίκη στους άνδρες τερματίζοντας σε 2:39.43.

Ο Έλληνας αθλητής είχε την ευκαιρία για έναν δυνατό αγώνα ενόψει των αγώνων που ακολουθούν στη σεζόν, με πρώτο το Παγκόσμιο Ομάδων βάδην του Ομάν. «Με ενόχλησε αρκετά ο δυνατός αέρας, που στην ουσία δεν μου επέτρεψε να κυνηγήσω τον χρόνο που θα ήθελα. Ήταν μια δυνατή προπόνηση, ενόψει μια πλούσιας και γεμάτης με διοργανώσεις χρονιά. Συνεχίζω την προετοιμασία μου αρχικά για το Παγκόσμιο Ομάδων κι έπειτα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα», είπε ο Παπαμιχαήλ.

Στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα τερμάτισε ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 2.57.31 και στην τρίτη ο Γιάννης Βαΐτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.08.15.

 

Στις γυναίκες, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε πάρει σημαντικό προβάδισμα 4 λεπτών λίγο μετά από το 26ο χιλιόμετρο και εν τέλει ήταν εκείνη που κατέκτησε το πρωτάθλημα με χρόνο 2:47.48. O χρόνος της έμπειρης αθλήτριας αποτελεί ατομικό ρεκόρ, αλλά και επίδοση καλύτερη από τα όρια συμμετοχής τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον όσο και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

«Είμαι πολύ καλά, κάτι που φάνηκε και από το ατομικό ρεκόρ που πέτυχα. Ήταν ένας αγώνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας, ενόψει του πρώτου αγώνα στόχου που θα γίνει το Μάρτιο. Οι καιρικές συνθήκες γενικά δε με ενόχλησε, παρότι κατά διαστήματα είχε έντονο αέρα», είπε η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε για τις επόμενες διοργανώσεις «Το Παγκόσμιο βάδην του Ομάν θα γίνει σε δύσκολες συνθήκες, αφού αναμένεται να έχει υψηλές θερμοκρασίες. Από εκεί και πέρα όλες οι διοργανώσεις αποτελούν στόχο μου, ωστόσο θέλω να πηγαίνω βήμα, βήμα. Είμαι καλά και ευελπιστώ σε καλύτερη συνέχεια», είπε η έμπειρη αθλήτρια που και φέτος αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κορυφαίες διοργανώσεις.

 

Στην δεύτερη θέση του αγώνα των γυναικών τερμάτισε η Κυριακή Φιλτισάκου με χρόνο 2.51.51, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση που της δίνει το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού. Τρίτη θέση για την Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ) σε 2:57.39 και τέταρτη θέση για την Όλγα Φιάσκα (ΑΣ Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) σε 2:59.08.

«Μπήκα λίγο συντηρητικά, καθώς στην αρχή ανησύχησα με τις συνθήκες. Παρόλα αυτά στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα είδα πως είμαι σε θέση να κυνηγήσω τον χρόνο που θέλω κι έτσι άλλαξα το ρυθμό μου. 'Έχω μπροστά μου πλέον το χρόνο να δουλέψω και να επικεντρωθώ στις κορυφαίες διοργανώσεις.Θα κυνηγήσω το όριο και στα 20χλμ. βάδην και θα αποφασίσω με τον προπονητή μου, την απόσταση που θα συμμετάσχω σε Όρεγκον και Μόναχο», είπε η Φιλτισάκου.

Την προσπάθεια των αθλητριών παρακολούθησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που μάλιστα τις περίμενε στον τερματισμό για τις συγχαρεί για τα αποτελέσματα που πέτυχαν.

Τσαμουδάκης και Γατή επικράτησαν στα 20 χιλιόμετρα

Ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης ήταν νικητής στα 20χλμ. των ανδρών με 1.32.26 στη διοργάνωση των Μεγάρων, δεύτερος με 1.39.00 ήταν ο Γιάννης Καύκας. Στις γυναίκες, η Μαρία- Φιλίππα Γατή ήταν νικήτρια με χρόνο 1.53.45.