Πρώην Σκωτσέζος βουλευτής τρέχει μαραθώνιο στα βουνά της Πελοποννήσου, φορώντας το κιλτ του

 Runbeat Team   13:15 05-10-2022  

Πρώην Σκωτσέζος βουλευτής τρέχει μαραθώνιο στα βουνά της Πελοποννήσου, φορώντας το κιλτ του


Ο Χιου Ο’ Ντόννελλ, ο πρώην Φιλελεύθερος Δημοκρατικός βουλευτής του κοινοβουλίου της Σκωτίας, στα 70 του χρόνια, έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια μάλλον αντισυμβατική –για πολλούς- ζωή.

Πιστός στις αρχές και στις αξίες του, που το 2011 τον οδήγησαν σε μια ηχηρή παραίτηση από την πολιτική σκηνή της χώρας του και με μόνο κίνητρο την ενίσχυση των αυτιστικών παιδιών, ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα από τη Στεμνίτσα τον δικό του «υπερ-μαραθώνιο» στο Μαίναλο.

 

Μόνος του, με ένα backpack που ζυγίζει 22 κιλά και φορώντας το παραδοσιακό κιλτ, διανύει το Μονοπάτι του μυθικού βουνού (γνωστό διεθνώς ως Menalon Trail) με τελικό προορισμό τη Σπάρτη. Συνολικά, μια απόσταση 90 χλμ (!) μέσα στην άγρια φύση της Πελοποννήσου.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο παραλίες…»

Ενθουσιασμένος σαν μικρό παιδί, ο φιλέλληνας Χιου μιλά στο iefimerida.gr για τη νέα του περιπέτεια που γίνεται για καλό σκοπό και συμπίπτει με τα 70α γενέθλιά του. «Το 2012 όταν έγινα 60 ετών έτρεξα στους Αγώνες της Νεμέας. Αποφάσισα λοιπόν να βρω μία νέα πρόκληση για τα εβδομηκοστά μου γενέθλια. Η ιδέα να διασχίσω το Μονοπάτι του Μαινάλου μου άρεσε εξαρχής γιατί πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες που αγαπώ εδώ και πολλά χρόνια», λέει ο Χιου Ο’ Ντόννελλ με μία δόση συγκίνησης.

Πρώην Σκωτσέζος βουλευτής τρέχει μαραθώνιο στα βουνά της Πελοποννήσου, φορώντας το κιλτ του runbeat.gr

«Με τον τρόπο μου μπορώ να βοηθήσω, κατά ένα μικρό τρόπο, την τοπική οικονομία και να δείξω σε όλους ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και παραλίες», συνεχίζει ο πρώην πολιτικός που είναι ενεργός στα social media και καθημερινά μεταφέρει μέσα από τους λογαριασμούς του όμορφες εικόνες από την περιπέτειά του στην ελληνική φύση.

Στόχος του η ενίσχυση των αυτιστικών παιδιών

Ο Χιου δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό του. Με τη γνωστή, χαρακτηριστική προφορά και το χιούμορ, που είναι αισθητό σε κάθε του λέξη, σχολιάζει ότι «είναι σημαντικό για τον ίδιο, να δείξει στον εαυτό του ότι μπορεί ακόμη να κάνει δύσκολα πράγματα. Επιπλέον, το μεγάλο μου κίνητρο είναι να συγκεντρώσω χρήματα για έναν φιλανθρωπικό οργανισμό στον οποίο εργάζομαι στη Σκωτία που ονομάζεται VIAS (Values ​​Into Action Scotland) και στηρίζει παιδιά αντιμέτωπα με τον αυτισμό και άλλα μαθησιακά προβλήματα. Θέλουμε να δώσουμε σ’ αυτά τα παιδιά μια ευκαιρία να ζήσουν μια πλήρη και ουσιαστική ζωή» (https://www.gofundme.com/f/hughs-walk-for-vias).

 

Σημειώνεται ότι το Μονοπάτι του Μαινάλου εκτείνεται σε μήκος 75 χλμ. Περνάει μέσα από τα χωριά της Στεμνίτσας, Δημητσάνας, Ζιγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια. Στο παρελθόν, αξιολογήθηκε σύμφωνα με 41 σημεία-παραμέτρους μέτρησης, για την ποιότητα και τα τεχνικά κριτήρια και έλαβε το πιστοποιητικό ικανότητας ως ένα από τα Trails Master Quality (Leading Quality Trails - Best of Europe). Προτάθηκε από την European Ramblers Association (ERA) στους Ευρωπαίους πεζοπόρους ως ένα συνεκτικό, ενδιαφέρον και ασφαλές βουνό για περιπέτεια.

Η ιστορία του Χιου Ο’ Ντόννελλ

Ο Χιου Ο’ Ντόννελλ, με σπουδές στην επικοινωνία, εξελέγη το 2007 ως Φιλελεύθερος Δημοκρατικός βουλευτής του κοινοβουλίου της Σκωτίας (MSP) για την περιοχή της Κεντρικής Σκωτίας. Παραιτήθηκε από το κόμμα στις 27 Μαρτίου 2011 δυσαρεστημένος με την κατεύθυνση που είχε πάρει και την κυβέρνηση συνασπισμού του Ηνωμένου Βασιλείου στο Westminster.

Πρώην Σκωτσέζος βουλευτής τρέχει μαραθώνιο στα βουνά της Πελοποννήσου, φορώντας το κιλτ του runbeat.gr

Αν και κορυφαίος υποψήφιος στη λίστα του κόμματος στην Κεντρική Σκωτία για την προεκλογική εκστρατεία του Holyrood το 2011, αποφάσισε να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στην περιοχή. Ο O'Donnell άσκησε κριτική στον τότε Σκωτσέζο ηγέτη του κόμματος Tavish Scott λέγοντάς του ότι «οι ιδρυτικές αρχές έχουν ξεχαστεί από την επιθυμία για θέση και εξουσία».

Ο 70χρονος υπήρξε ένας από τους μόλις οκτώ Σκωτσέζους που επελέγησαν από τα Ηνωμένα Έθνη για να επιβλέψουν τις πρώτες, ελεύθερες εκλογές στην πρώην Γιουγκοσλαβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου το 2001. Σ’ όλη του την επαγγελματική σταδιοδρομία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω στα ζητήματα δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των μειονοτικών ομάδων.

Πηγή: iefimerida.gr