Προκρίθηκε στον τελικό με… ένα παπούτσι!

 Runbeat Team   17:27 05-08-2021  

Προκρίθηκε στον τελικό με… ένα παπούτσι!


Ο Πολωνός Michał Rozmys τερμάτισε στην τελευταία θέση της σειράς του στον ημιτελικό των 1.500 μέτρων των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως θα αγωνιστεί τελικά στον τελικό, καθώς σημείωσε χρόνο 3:54.53. Αυτό που τον έκανε όμως να ξεχωρίσει στον αγώνα δεν ήταν η επίδοσή του, αλλά ο τρόπος που τερμάτισε, καθώς αγωνίστηκε από ένα σημείο του αγώνα και μετά με ένα μόνο παπούτσι!

 

Ο Rozmys θα έμενε εκτός τελικού, όμως μετά από διαμαρτυρία της Πολωνίας οι διοργανωτές αποφάσισαν να του επιτρέψουν να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό των 1.500 μέτρων. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Πολωνός αναγκάστηκε να τρέξει με ένα παπούτσι καθώς το άλλο του έφυγε, κάτι το οποίο έδειξε να τον επηρεάζει αρκετά. Παραλίγο μάλιστα να επηρεαστούν και άλλοι αθλητές, καθώς το παπούτσι έμεινε στο ταρτάν και οι υπόλοιποι δρομείς έπρεπε να το αποφύγουν.

«Ξεκίνησα πολύ επιθετικά και λίγο μετά τα 80 μέτρα είχα μία “αψιμαχία” με έναν Γάλλο που μπήκε λίγο μπροστά μου και μου έκοψε το ρυθμό. Εκεί δεν είχα πρόβλημα, αλλά μετά τα πρώτα 150 μέτρα ένιωσα ότι το παπούτσι μου δεν μπορούσε να μείνει για πολύ πάνω στο πόδι μου. Προσπάθησα να συνεχίσω να τρέχω με τον ίδιο ρυθμό, αλλά μετά τα 200 μέτρα το παπούτσι μου βγήκε εντελώς και το έχασα, συνεπώς έπρεπε να ολοκληρώσω όλο τον αγώνα με ένα παπούτσι», είπε ο Rozmys στο TVP Sport.