Πρόεδρος ΕΑΚΗ: «Δεν παραλαμβάνουμε το στάδιο Ελευθερίας αν δεν αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες με έξοδα του εργολάβου»

 Runbeat Team   19:25 12-05-2021  

Πρόεδρος ΕΑΚΗ: «Δεν παραλαμβάνουμε το στάδιο Ελευθερίας αν δεν αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες με έξοδα του εργολάβου»


Για το θέμα που έχει προκύψει με το ταρτάν στίβου στο στάδιο Ελευθερίας μίλησε στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Λευτέρης Ζερβός, ξεκαθαρίζοντας πως: Ως Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ δεν παραλαμβάνουμε το στάδιο Ελευθερίας αν δεν αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες με έξοδα του εργολάβου. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζερβός:

 

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε την επίβλεψη των εργασιών στο Στάδιο Ελευθερίας, ωστόσο είχαμε κάνει όμως κι εμείς καταγραφή για το πως προχωρούσαν τα έργα, είχαμε επικοινωνία με τον ανάδοχο του έργου, όμως για τα όποια τεχνικά ζητήματα δεν είμαι αρμόδιος να σας ενημερώσω, αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα και να σας ξεκαθαρίσω είναι πως “δεν θα παραλάβουμε το έργο αν το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο. Επιθυμούμε ως ΕΑΚΗ να αποκατασταθούν τα σημεία που υπάρχουν φθορές τμηματικά προκειμένου να μην σταματήσει η λειτουργία του Σταδίου με έξοδα του εργολάβου».

 

Να σημειωθεί πως η διοικούσα επιτροπή του ΕΑΚΗ για το εν λόγω ζήτημα έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση επισημαίνοντας πως:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου ενημερώνει την αθλητική οικογένεια, τα σωματεία, τους αθλητές και τους αθλούμενους, που χρησιμοποιούν το Στάδιο Ελευθερίας, ότι:

 Από την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε προβλήματα και δείγματα κακοτεχνιών σε κάποια σημεία του νέου ταρτάν στίβου, τα οποία χρίζουν διόρθωσης από τον Εργολάβο, ενημερώθηκαν εγγράφως ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Τεχνική Υπηρεσία της ΓΓΑ, που είναι οι επιβλέποντες το Έργου έως ότου αυτό να ολοκληρωθεί και να παραληφθεί επίσημα, επελήφθησαν άμεσα και δραστικά. Βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την άμεση αποκατάσταση του ταρτάν.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η ΓΓΑ και ασφαλώς και εμείς ως ΕΑΚΗ, έχουμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και είμαστε αποφασισμένοι να απαιτήσουμε την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή όσων προβλέπονται στη συμφωνία ανακατασκευής του Σταδίου Ελευθερίας:

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ το Έργο, αν το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο. Ένας στίβος χωρίς κακοτεχνίες και προβλήματα, όπως δηλαδή επιθυμούμε και όπως αρμόζει στο Ηράκλειο! Εμπιστευόμαστε την Τεχνική Υπηρεσία η οποία έχει πάρει σαφείς οδηγίες για ένα ασφαλές και σωστά κατασκευασμένο έργο.

Το ανακαινισμένο Στάδιο Ελευθερίας είναι ήδη ένα «στολίδι» για το Ηράκλειο, την Κρήτη, για όλη τη χώρα και την αθλητική οικογένεια και πάνω σε αυτό, δεν χωρά καμία έκπτωση».