Ποιος είναι ο 100 ετών δρομέας που έτρεξε σε φανταστικό χρόνο τα 100 μέτρα (Vid)

 Runbeat Team   13:21 03-05-2022  

Ποιος είναι ο 100 ετών δρομέας που έτρεξε σε φανταστικό χρόνο τα 100 μέτρα (Vid)


Την περασμένη Παρασκευή, ο Lester Wright έγινε 100 ετών. Το Σάββατο, έκανε απίστευτο χρόνο στα 100 μέτρα της διοργάνωσης Penn Relays στις ΗΠΑ, τερματίζοντας σε 26.34. Πέραν του ότι είναι πιθανότατα ο γηραιότερος αθλητής στίβου στην χώρα, ο Wright αποτελεί και ένα παράδειγμα δρομέα που ξεκίνησε το τρέξιμο σε μεγάλη ηλικία.

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός ABC7 της Νέας Υόρκης επισκέφτηκε τον βετεράνο δρομέα στο σπίτι του, εκεί όπου μαζί με την σύζυγό του, Adele, με την οποία είναι παντρεμένοι για 80 χρόνια, μίλησαν για τη ζωή του και τον αθλητισμό.

Ο Lester Wright έχει καταφέρει να περάσει πολλές δυσκολίες από όταν ήταν μικρός, όμως δείχνει να ζει μία πολύ όμορφη ζωή στα 100 του χρόνια, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μία μεγάλη οικογένεια. Βετεράνος πολέμου, ο Αμερικανός έλαβε μέρος στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ στη συνέχεια, άνοιξε ένα οδοντιατρείο με τη σύζυγό του, το οποίο λειτούργησε για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.





Ο Wright ξεκίνησε αρκετά αργότερα το τρέξιμο, με στόχο την καλύτερη υγεία του και σε ηλικία 76 ετών, κέρδισε στον αγώνα των 200 μέτρων του Penn Relays, της ίδιας διοργάνωσης στην οποία σε ηλικία 100 ετών έκανε τον τρομερό χρόνο στα 100 μέτρα!

«Είναι κάτι για το οποίο δεν ακούς συχνά και φαίνεται ότι μπορεί να ακούγεται σαν μυθιστόρημα το ότι μπορώ να βγω εκεί έξω και να αποδώσω» λέει μεταξύ άλλων ο Wright, ενώ από την πλευρά της, η Adele σχολιάζει για τον σύζυγό της: «Εξαρτάται από εκείνον. Εάν θέλει να το κάνει, τότε αυτό είναι αυτό που θέλει».