Πήγε λαθρομετανάστης στην Ισπανία κρυμμένος σε φορτηγό και έγινε ο καλύτερος Ισπανός δρομέας όλων των εποχών

 Runbeat Team   19:47 08-12-2021  

Πήγε λαθρομετανάστης στην Ισπανία κρυμμένος σε φορτηγό και έγινε ο καλύτερος Ισπανός δρομέας όλων των εποχών


Ο Hamid Ben Daoud ισοφάρισε το ρεκόρ Ισπανίας στον μαραθώνιο της Βαλένθια που έγινε την περασμένη Κυριακή, σημειώνοντας χρόνο 2:06:35. Για να φτάσει σε αυτή την επίδοση, εκτός από σκληρή προπόνηση και δουλειά, χρειάστηκε να ξεπεράσει και τις δυσκολίες που ήρθαν στη ζωή του στο παρελθόν.

Ο Ben Daoud, όπως μπορούμε να καταλάβουμε από το όνομα, δεν είναι γεννημένος στην Ισπανία, αλλά στο Μαρόκο. Στην Ισπανία έφτασε για πρώτη φορά όταν ήταν 14 ετών, μπαίνοντας λαθραία, έχοντας ανέβει παράνομα σε ένα φορτηγό. Η ιστορία του θυμίζει αρκετά τον Ait Malek, τον Μαροκινό που από λαθρεπιβάτης έγινε κορυφαίος Ισπανός ultra runner, δείχνοντας πως η πίστη και η σκληρή δουλειά μπορεί να μας οδηγήσει στην κορυφή.

 

Ο Μαροκινός δρομέας που σήμερα ανήκει στους κορυφαίους όλων των εποχών στη χώρα, μεγάλωσε σε στέγη ανηλίκων στο Μπιλμπάο, φτάνοντας σιγά σιγά στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Αξίζει να αναφερθεί ότι και ο δεύτερος Ισπανός που τερμάτισε στη Βαλένθια έχει καταγωγή από το Μαρόκο. Ο λόγος για τον Abdelaziz Merzougui που έφτασε στον τερματισμό 19ος με χρόνο 2:08:51.