Περισσότερα τεστ, όχι στην 14μερη καραντίνα στα νέα πρωτόκολλα των Ολυμπιακών Αγώνων

 Runbeat Team   9:44 28-04-2021  

Περισσότερα τεστ, όχι στην 14μερη καραντίνα στα νέα πρωτόκολλα των Ολυμπιακών Αγώνων


Νέα σχέδια αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αναμένεται να παρουσιάσουν αυτή τη βδομάδα οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και η ΔΟΕ, που αφορούν τους 15.400 αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Ιαπωνία.

Η δεύτερη έκδοση του "Playbook" που αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ώρες, όπως αναφέρει το Ιαπωνικό πρακτορείο, αναμένεται να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, από υγειονομικής πλευράς, καθώς το Τόκιο, η Οζάκα και αρκετές άλλες περιοχές έχουν τεθεί σε τρίτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι περιπτώσεις κορωνοϊού.

 

Στην Ιαπωνία, η οποία μετράει μέχρι στιγμής περίπου 10.000 θανάτους, ο εμβολιασμός δεν έχει προχωρήσει αρκετά καθώς περίπου το 1% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και σαφώς οι ανησυχίες αυξάνονται.

Οι διοργανωτές λοιπόν αναμένεται να ανακοινώσουν καθημερινό έλεγχο στους αθλητές και να αφαιρέσουν από το πλάνο την 14 ημερών καραντίνα που είχε υποβληθεί στο πρώτο "Playbook", δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να πραγματοποιήσουν τις προπονήσεις τους με την άφιξή τους στη χώρα. Δεδομένη θεωρείται η παραμονή των αθλητών μέσα σε μία «φούσκα», μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό στο Tokyo Bay και τους χώρους προπόνησης.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo της Ιαπωνίας, οι αθλητές και το προσωπικό θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει δύο τεστ εντός 96 ωρών πριν φύγουν από τη χώρα τους, ενώ θα πραγματοποιούν τεστ και κατά την άφιξή τους στην Ιαπωνία.

Το τελικό πάντως "Playbook", αναμένεται να δημοσιευθεί τον Ιούνιο, το οποίο θα έχει και την τελική μορφή αναφορικά με τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν οι αθλητές και οι συνοδοί τους πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.