Πέντε ασκήσεις γραφείου για «ξεσκούριασμα» και να αποφύγουμε την κόπωση

 Runbeat Team   10:07 19-01-2021  

Πέντε ασκήσεις γραφείου για «ξεσκούριασμα» και να αποφύγουμε την κόπωση


Η καθιστική ζωή είναι κάτι που μπορεί να μας «σκοτώσει». Ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων δουλεύουν σε κάποιο γραφείο, ταμείο ή γενικότερα σε κάποια δουλειά που πρέπει να κάθονται. Από την άλλη, ένα κοινό λάθος που κάνουμε είναι πως, όταν γυρνάμε από το γραφείο μας, επιλέγουμε να ξεκουραστούμε ξανά καθιστοί.

Είτε λοιπόν έχουμε μία καθιστική ζωή λόγω της δουλειάς μας, είτε απλά μας αρέσει το Netflix, υπάρχουν κάποιες πολύ απλές ασκήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να «ξεσκουριάσουμε», ακόμα και κατά τη διάρκεια που βρισκόμαστε στο γραφείο μας.

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τον σωστό τρόπο καθίσματος. Πρέπει να καθόμαστε όπως μας έλεγαν οι γονείς μας όταν είμασταν παιδιά, δηλαδή ίσια η πλάτη και τα γόνατά μας σε μία κλίση 90 μοιρών.

Άσκηση 1: Το άνοιγμα των πλευρών

Γνωστό και ως «τέντωμα», είναι κάτι που θα ξεκουράσει την πλάτη μας μετά από πολύωρη εργασία, ενώ βοηθάει και στη στάση του σώματος. Ενώστε τα χέρια σας πίσω από τη μέση σας και στη συνέχεια τραβήξτε τα προς τα πίσω έως ότου να ανοίξουν τα πλευρά σας και το στέρνο σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, για να γίνει σωστά.

 

Άσκηση 2: Τέντωμα χεριών προς τα έξω και προς τα πάνω

«Δένουμε» τα δάκτυλά μας μεταξύ τους και τεντωνόμαστε προς τα μπροστά. Όσο περισσότερο τεντωθούμε, τόσο πιο αποτελεσματική θα γίνει η άσκηση, με αποτέλεσμα να τεντωθούν οι μύες της πλάτης και των χεριών μας. Στη συνέχεια κάνουμε την ίδια άσκηση, όμως πάνω από το κεφάλι μας, με τα χέρια να τεντώνονται προς τα πάνω. Πρόκειται για μία πολύ απολαυστική άσκηση που δεν χρειάζεται χρόνο ή συγκεκριμένο τρόπο για να γίνει σωστά.

Άσκηση 3: Τέντωμα χεριών με τη βοήθεια μίας πόρτας

Μία άσκηση που δεν μπορεί να γίνει εάν καθόμαστε, αλλά είναι πολύ χρήσιμη για τα χέρια μας. Πηγαίνουμε σε μία πόρτα και σχηματίζουμε ένα Υ με τα χέρια μας. Στη συνέχεια βάζουμε αριστερά και δεξιά από την πόρτα και υποστηριζόμενοι σε αυτή, σπρώχνουμε το σώμα μας μπροστά. Η συγκεκριμένη άσκηση χρειάζεται γύρω στα 30 δευτερόλεπτα.

Άσκηση 4: Διάταση στα πόδια μας

Μία άσκηση που θα χρειαστεί να σηκωθούμε από το γραφείο μας. Σε αυτή, κάνουμε τις απλές και γνωστές σε όλους μας διατάσεις στα πόδια. Οι διατάσεις ως γνωστόν βοηθούν τους τετρακέφαλους μύες, οι οποίοι δεν λαμβάνουν ιδιαίτερη προσοχή όσο καθόμαστε, ενώ παράλληλα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα μας.

Άσκηση 5: Twister

Ενώ καθόμαστε, κάνουμε μία στροφή από τη μέση και πάνω, προσπαθώντας να γυρίσουμε τον κορμό μας προς τα πίσω. Αρκετά εύκολη και απλή άσκηση, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα ευκολότερη αν βοηθηθούμε και από την καρέκλα μας.