Πενταμελής, αλλά δυνατή η ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

 Runbeat Team   9:02 08-03-2022  

Πενταμελής, αλλά δυνατή η ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου


Δέκα μέρες απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου και σιγά-σιγά οι αποστολές των χωρών ολοκληρώνονται. Η Ελλάδα θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι με τρεις αθλητές και δύο αθλήτριες στη σύνθεσή της καθώς τόσοι κατάφεραν να πιάσουν το όριο για το αγώνισμά τους.

Χθες Μίλτος Τεντόγλου, Ραφαέλα Σπανουδάκη και Εμμανουήλ Καραλής βρέθηκαν στο στάδιο που θα φιλοξενήσει από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καθώς συμμετείχαν στο διεθνές μίτινγκ που πραγματοποιήθηκε και στο οποίο ο Μοντό Ντουμπλάντις σημείωσε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ανδρών με άλμα στα 6.19μ. (δες εδώ)

Από τους τρεις Έλληνες, ουσιαστικά μόνο ο Τεντόγλου αγωνίστηκε έχοντας μάλιστα άλματα πάνω από τα 8μ. με καλύτερο το 8.25μ. που του χάρισε και τη νίκη στο μήκος. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ακυρώθηκε στα 60μ. και ο Εμμανουήλ Καραλής αισθάνθηκε ένα τράβηγμα και αποφάσισε να μην αγωνιστεί.

Οι τρεις παραπάνω θα βρίσκονται στην ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ μαζί τους θα είναι ο πολύπειρος Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος θα αγωνιστεί για 5η φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην προετοιμασία του ευελπιστεί σε μία καλή παρουσία στα 60μ. εμπ.

Η Ειρήνη Βασιλείου είναι αυτή που συμπληρώνει την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας και θα αγωνιστεί στα 400μ. Φέτος έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά επιλέγοντας μάλιστα τα 800μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το μοναδικό δείγμα γραφής της ήταν πολύ θετικό και πλέον όλοι περιμένουν να δουν σε τι κατάσταση θα βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Αναλυτικά η ελληνική ομάδα:

Άνδρες

60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ)

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)

Γυναίκες

60 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων)