Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ: Εκπληκτική η χθεσινή ημέρα, έπεται συνέχεια

 Runbeat Team   9:32 16-06-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ: Εκπληκτική η χθεσινή ημέρα, έπεται συνέχεια


Με τον καλύτερο τρόπο κύλησε η χθεσινή 4η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης ΑμεΑ για την Ελλάδα.

Οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριές μας είχαν ως απολογισμό δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ μαζί με το χρυσό του Αντώνη Τσαπατάκη η Ελλάδα έφτασε τα 4 μετάλλια στη διοργάνωση.

Χθες, λοιπόν, στη Μαδέιρα η χώρα μας πανηγύρισε δύο χρυσά μετάλλια από τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στα 100μ. πεταλούδα S8 και από την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ. ύπτιο S4.

Με ένα εξαιρετικό δεύτερο 50άρι (30.95) και παρά την έκδηλη απογοήτευσή του από τον άδικο αποκλεισμό του από τον τελικό των 100μ. πεταλούδα S8 (την Τρίτη, λόγω παραβίασης κανονισμού στον τρόπο που κολυμπούσε), ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου με χρόνο 59.33. Ο Εβρίτης πρωταθλητής, στο πρώτο 50άρι γύρισε δεύτερος (+0.24 από τον Βραζιλιάνο Ντε Σόουζα), όμως στο δεύτερο ήταν ασταμάτητος φτάνοντας στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, την οποία και πανηγύρισε με ένταση λόγω των όσων συνέβησαν ένα 24ωρο νωρίτερα.


Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου το 2017 στο Μέξικο Σίτι ήταν 3η. Δύο χρόνια αργότερα στο Λονδίνο τερμάτισε 2η. Χθες, στη Μαδέιρα, ήταν ασταμάτητη και έφτασε με άνεση στην κατάκτηση της κορυφής στα 50μ. ύπτιο S4. Στο αγώνισμα, όπου έχει στεφθεί «χάλκινη» Παραολυμπιονίκης το 2020 στο Τόκιο, η Σταματοπούλου έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο. Παρά την πίεση που δέχθηκε στο τέλος από την Γερμανίδα Σολτς, ολοκλήρωσε τον αγώνα με επίδοση κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα (49.95) και έφτασε στην κατάκτηση του 5ου προσωπικού μεταλλίου σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά του πρώτου χρυσού (έχει δύο ασημένια και τρία χάλκινα)!


Το τρίτο μετάλλιο της ημέρας , το οποίο είχε ασημένιο χρώμα, το κατέκτησε ο Δημήτρης Καρυπίδης στα 200μ. ελεύθερο S1 (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση του πίνακα των μεταλλίων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης «Μαδέιρα 2022»!